Osmanlı Devleti’ne ev sahipliği yapan Topkapı Sarayı Tarihte Yürüyen Adam’da

Tarihte Yürüyen Adam bu hafta Osmanlı Devleti’ne uzun süre ev sahipliği yapmış olan Topkapı Sarayı’nın bilinmeyen yönlerini izleyici karşısına çıkarmaya geliyor.

Osmanlı Devleti’ne ev sahipliği yapan Topkapı Sarayı Tarihte Yürüyen Adam’da
Osmanlı Devleti’ne ev sahipliği yapan Topkapı Sarayı Tarihte Yürüyen Adam’da
GİRİŞ 28.04.2023 11:03 GÜNCELLEME 28.04.2023 11:03

Tarihçi Yazar Ahmet Anapalı’nın sunumuyla ekrana gelen Tarihte Yürüyen Adam, geçmişe ışık tutan yapıların hikâyeleriyle Ülke TV ekranlarındaki yerini alıyor. Tarihte Yürüyen Adam’da bu hafta tarihe tanıklık etmiş, her noktasında ayrı bir değer barındıran Topkapı Sarayı’ndan otantik görüntüler ekrana taşınacak. Ahmet Anapalı, Osmanlı İmparatorluğu’na yaklaşık 400 yıl boyunca idare merkezi olan ve  bir dönem 4.000’ e yakın insanı içinde barındıran bu görkemli sarayın önemli bölgeleri Tarihte Yürüyen Adam izleyicileri için anlattı. Hazine odasıyla Topkapı Sarayı gezisine başlayan Ahmet Anapalı Topkapı Sarayı’nda bulunan ve göz kamaştıran birbirinden değerli mücevheri ekranlara taşıdı. Tarihte Yürüyen Adam’ın bir sonraki durağı Osmanlı padişahlarına ait eserler oldu. Sultan 3. Mustafa’nın muayede törenlerinde giydiği ihtişamlı zırhtan Fatih Sultan Mehmed Han’ın heybetli kılıcına kadar birçok tarihi eser Tarihte Yürüyen Adam izleyicisinin beğenisine sunuldu.

Topkapı Sarayında diğer bir nokta Osmanlı döneminde yapılan helvaların mutfağı olan helvahane oldu. Ahmet Anapalı helvaların nasıl yapıldığını ve helvanın o dönemlerdeki önemini ele aldı. Tarihte Yürüyen Adam ekibi son olarak Avrupa’dan hediye olarak getirilen ikramlıkları görüntüledi. Birbirinden renkli ve parıltılı bu ikramlılar göz kamaştırdı. 

Tarihi camiler, kervansaraylar, üstünde birçok medeniyetin yaşadığı Mezopotamya ve Anadolu şehirlerinin bilinmeyen hikayeleri Tarihte Yürüyen Adam ile her Cumartesi 16:00’da Ülke TV ekranlarında…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha