RTÜK'ten seçimlerin ardından skandal sokak çağrısı yapılan FOX TV'ye ağır yaptırım

RTÜK Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12. mağlubiyetinin ardından Gazeteci Çiğdem Toker’in sokağı işaret eden “Demokrasi sandıktan ibaret değildir” sözlerini yayınlayan FOX TV'ye ağır yaptırım uyguladı.

GİRİŞ 07.06.2023 15:51 GÜNCELLEME 08.06.2023 08:53
Bu Habere 176 Yorum Yapılmış

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından 7'li koalisyonun ve CHP'nin sesi muhalif medya çirkin algı operasyonlarıyla büyük tepki çekti. 

RTÜK AFFETMEDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu haftalık olağan toplantısında izleme raporlarını görüştü. 
Masadaki raporlar ağırlıklı olarak seçim yayınlarına ilişkindi. 

FOX'TA SOKAK ÇAĞRISI

FOX’un seçim gecesi yayınında program konuğu Çiğdem Toker’in basın ve ifade özgürlüğünü aşan söylemleri müeyyide konusu oldu. 

Yayında Toker’in “ …aslında şu an bir hukuk devletinin normlarını, standartlarını taşımıyor bu ülke. Bu yönetim taşımıyor yani. Dolayısıyla dediğim gibi serbest seçimlerle bir siyasal iktidar el değiştirebilir mi sorusu artık bir kritik bir soru haline gelmiştir. Bence bu bağlamda, biraz da aslında şunu demek istiyorum demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir” şeklindeki sözleri kamuoyunda da tepki toplamıştı.

ÜST SINIRDAN İDARİ PARA CEZASI

İlgili uzman raporunu ele alan Üst Kurul, yayıncı kanalın yasa ihlali yaptığını tespit ederek FOX’a üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.

"SEÇİM SONUCUNA SAYGIM YOK, OLMAYACAK"

Halk TV’deki antidemokratik sözler de ceza aldı.

Halk TV’te İsmail Küçükkaya’nın sunduğu “Yeni Bir Sabah” programına konuk olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın demokrasi karşıtı ifadeleri de RTÜK radarına takıldı. 

Özdağ’ın “..ama seçimin sonucuna politik olarak saygım yok, olmayacak da. Çünkü yanlış bir tercih kullanıldı.”  sözleriyle vatandaşların kararını hiçe sayan tutumu yayıncı kanal Halk TV’ye yaptırım getirdi.

RTÜK, Halk TV’ye üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

TELE 1’İN HAYALİ SENARYOLARI DA YAPTIRIMA UĞRADI

Seçim için sihirli, özel oy pusulalarının hazırlandığı, muhalefete verilecek oyların sandıklar kapandıktan sonra buharlaşacağı ve yerine iktidar oylarının belireceği şeklindeki akıl dışı beyanlar Tele 1’e pahalıya patladı.

MERDAN YANARDAĞ'IN BEYİN YAKAN SÖZLERİ

“18 Dakika” programında Merdan Yanardağ’ın beyin yakan sözlerini inceleyen Üst Kurul, yayıncılık ilkelerini ihlal eden kanala idari para cezası yaptırımı uyguladı. 

Tele 1’in başka bir seçim yayınında sandık sonuçlarına saygı göstermeyen açıklamalar RTÜK izleme uzmanları tarafından raporlaştırıldı. 

Yayında Merdan Yanardağ’ın “Şimdi ben bu sonuçların meşruiyetinin son derece tartışmalı olduğunu düşünüyorum” şeklindeki ve buna benzer beyanlarını değerlendiren Üst Kurul, milli iradeye yapılan saygısızlığı affetmedi. 

RTÜK toplantısında Tele 1 hakkında usulsüz tele-alışveriş yayınlarından dolayı da müeyyide kararı alındı.  

ENGİNYURT YAYINI FLASH HABER’E CEZA GETİRDİ 

Milletvekili Cemal Enginyurt’un Flash Haber’deki açıklamaları yayıncı kanala yaptırım getirdi.

Hakaretamiz sözlerle Cumhurbaşkanı adayı Sinan Ogan’a iftira atan Enginyurt’un ifadelerini ekrana taşıyan Flash Haber idari para cezası müeyyidesi aldı. 

Ayrıca hakkında yakalama kararı bulunan yurt dışında yaşayan kaçak Erk Acarer’in yayın konuğu yapılması ve Acarer’in hayali iddiaları da Flash Haber’e ceza olarak yansıdı.  

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 176
  • yolcu 10 ay önce Şikayet Et
    Senin destek verdiğin gelseydi demokrasi olacak yani öyle mi? Allah Allah ne günlere kaldık? Size herhâlde sandıksız seçim lazım. O da ülkemizde yok çok şükür.
    Cevapla
  • ebabil 65 10 ay önce Şikayet Et
    kapatın gitsin
    Cevapla
  • O zihniyet 10 ay önce Şikayet Et
    o zihniyet yok edilmediği müddetçe kurumların kapatılmasının manası yok! aslında bu zihniyeti bir yere hapis edeceksin sonra sabahtan akşama kadar, kendi söyledikleri ile cezalandıracaksın. bakalım sonra ne oluyor :))))))
    Cevapla
  • SEDAT 10 ay önce Şikayet Et
    Yanlış yapılıyor bunlara iyi davrandikca bitleri kanlanıyor ne idari para cezası TV kapat kim söylemişse harfleri teker teker yedir kustur tekrar yedir deprem ve seçim döneminde söylenenleri yapılanların hesabı sorulmazsa bedeli sonra ağır ödenir zalime merhamet mazluma ihanettir
    Cevapla
  • Millet 10 ay önce Şikayet Et
    Kuduruuuun.Salyalarınız mide bulandırıyor.Çevreye zaraaar veriyoooor.Siz farkında değilsiniz.Çünkü o duygudan mahrumsunuuuz.Bu millet tuttu sizi paçavra gibi bir tarafa savurdu.Kuduz köpekler gibi halen bir oraya bir buraya........ Demokrasi siz ne derseniz,düşünürseniz,yaparsanız o öylemi.Ahaaa....
    Cevapla
  • Tosun 10 ay önce Şikayet Et
    Bunları akıl hastanesine yatırmalı zeka geriliği var hep aynı söz demekrasi getireceğiz diliyorlar ABD kafiri aklı ıra Suriye ye Afganistan a getirdiler vay kafirler dertleri madenler geri zekalılar …….
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!