Küçük Dahi İbni Sina dizisi büyük ilgi gördü! TRT1 doyumsuz bir macera yaşatacak

Yapımcılığını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği ve yönetmenlik koltuğunda Hakan Arslan ile Ali Özel’in oturduğu "Küçük Dahi İbn-i Sina" projesinin ilk bölümü dün akşam TRT1 ekranında dizi severlerle buluştu.

Küçük Dahi İbni Sina dizisi büyük ilgi gördü! TRT1 doyumsuz bir macera yaşatacak
Küçük Dahi İbni Sina dizisi büyük ilgi gördü! TRT1 doyumsuz bir macera yaşatacak
GİRİŞ 06.07.2023 09:38 GÜNCELLEME 06.07.2023 09:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Senaryosunu İhsan Yıldırım'ın kaleme aldığı Bozdağ Film imzalı ''Küçük Dahi İbn-i Sina'' için nefesler tutuldu. TRT'nin sevilen dijital platformu Tabii'nin orijinal yapımı "Küçük Dahi İbn-i Sina" projesinin ilk bölümü TRT1 ekranında dizi tutkunlarını ağırladı.

Ben Bu Cihana Sığmazam'da 2.sezon öncesi arka arkaya veda! Başroldeki isim ayrılıyorBen Bu Cihana Sığmazam'da 2.sezon öncesi arka arkaya veda! Başroldeki isim ayrılıyor

Oyuncu kadrosunda Kaan Alp Dayı, Meriç Özkaya, Deniz Bolışık, Ekin Pasvanoğlu, Mehmet Ali Kaptanlar, Recep Efe Ekemen gibi birbirinden iddialı isimlerin yer aldığı "Küçük Dahi İbn-i Sina" dizisinin yayın tarihi belli oldu.

Oktay Kaynarca ile ortaklığı biten Onur Tan’dan beklenmedik proje! Detaylar ortaya çıktıOktay Kaynarca ile ortaklığı biten Onur Tan’dan beklenmedik proje! Detaylar ortaya çıktı

TRT'den alınan bilgiler doğrultusunda, İbn-i Sina'nın çocukluk döneminin gözler önüne serildiği dizinin ilk bölümü bu akşam 21.10'da TRT1'de yayına girdi. Dizinin diğer bölümleri ise yalnızca tabii uygulaması ya da "www.tabii.com" adresinden izlenebilecek.

- İbn-i Sina'nın çocukluk dönemi işleniyor

Küçük Dahi İbni-i Sina dizisinde, 10 yaşında kabına sığmayan İbn-i Sina'nın öğrenme ve bilgiyi keşfetmenin peşinde koştuğu, kabına sığmadığı çocukluk dönemi ve gündelik hayatı anlatılıyor.

TRT'den izleyenlere heyecan verici sürpriz! Merak edilen o listeyi resmen açıkladıTRT'den izleyenlere heyecan verici sürpriz! Merak edilen o listeyi resmen açıkladı

Dizide, dedesinin sorduğu ya da söylediği şeylerle araştırmalarda bulunan İbn-i Sina'nın toplumda sosyal zekasıyla farklılaşan kişiliği öne çıkarılıyor.

Merak ettiklerinin cevabını bulmak için bilginin peşine düşen "Küçük Dahi", dizide bazen medresede arkadaşları ve hocalarıyla tartışmalar yapıyor, kimi zaman da çarşıda kendisini bir koşuşturmanın içinde buluyor.

- Zengin kadrosuyla dikkati çekiyor

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ'a, senaryosu İhsan Yıldırım'a ait olan, yönetmenliğini ise Hakan Arslan'ın yaptığı dizinin başrollerini Kaan Alp Dayı, Meriç Özkaya, Burak Tamdoğan ve Deniz Bolışık paylaşıyor.

Dizinin kadrosunda Bengi Öztürk, Ekin Pasvanoğlu ve Recep Efe Ekemen gibi isimler de yer alıyor.

Toplam 10 bölümden oluşan dizinin konusu ise şöyle:

"İbn-i Sina, bilgiyi keşfetmenin peşinde koşan, kabına sığmayan, çağının ötesinde bir zekaya sahip meraklı bir çocuktur. Aristoteles'in Metafizik kitabını kavrayabilmek için defalarca okur, yaşıtları gibi oyun oynamak yerine araştırmalar yapar ve çoğunlukla en yakın arkadaşı keçi Sokrates ile dertleşir."

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • sema nizamogullari 10 ay önce Şikayet Et
    Cok guzel bir hepsini seyrettim tabii den devamı gelirse dahada güzel olur
    Cevapla
  • Gonca 10 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel çok beğendim devamı gelir inşallah
    Cevapla
  • ahmed 10 ay önce Şikayet Et
    gerçekten güzel 7 yaşindaki oğlum bende sina gibi olacağim diyor.
    Cevapla
  • böyle 10 ay önce Şikayet Et
    trt1 den yayınlayında istifade etsin millet. zaten seyredilecek bir program yok. kalk oynayalım, yok sen istedin, kendi ağlayan pisman olmaz vs. bi ton boş dizileri millete seyrettirmenin ne faydası var. hadi onları koyun bakalım tabii ye izleyen var mı bakalım. ibni sina, mevlana gibi tabii dek dizileride trt1 e alın.
    Cevapla
  • Bjk1903 10 ay önce Şikayet Et
    Ibni sina yi millete sevdirmeye calismayin... bu adamin nasil öldugunu bilmek isteyen , imamı rabbani ks hzlerinin mektubatina baksin
    Cevapla
  • İstanbul 10 ay önce Şikayet Et
    Oldu, onun yerine Freud u yayınlayalım. Bizim her başarımıza,kültürel zenginligimize, kimligimizi oluşturan degerlere, camur atmasanız olmuyor. Genetik bozukluk ta duzelmez ne diyelim, Allah bildiği gibi yapsın
    Cevapla
  • ahmed 10 ay önce Şikayet Et
    şahsi olarak her sahada insanliğa hizmet etmiş bir islam alimidir.sadece son zamanlarda sokrat ve eflatun fikirlerinden tesir altinda kalmiş.evliya makamindan normal mümin derecesinde vefat etmiş.bir müslüman alim.sen başka yerde fitne ara. burası onun yeri değil..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 77 ilde dev operasyon: Silah kaçakçılarına ağır darbe!
Meteoroloji yeni haritayı paylaştı: Uyarılar art arda geldi!