Muhalif gazeteci açıkladı! CHP'nin fonladığı ikinci kanal ortaya çıktı

CHP'nin Halk Tv'ye para aktardığının ortaya çıkmasının ardından muhalif gazeteci Bahar Feyzan, KRT Tv ile de anlaşmalarının olduğunu iddia etti.

GİRİŞ 27.07.2023 14:24 GÜNCELLEME 27.07.2023 14:45
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

CHP ile Halk Tv arasında yapılan anlaşmanın fesh edilmesinin ardından başlayan tartışmalar devam ediyor. CHP-Halk Tv ilişkisinin ortaya çıkmasının ardından CHP'nin başka medya organlarıyla da ilişkilerinin olduğu açıklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP ile Halk TV arasında yapılan anlaşmanın tek taraflı feshedildiğini duyurmuştu. Protokolün yıllık 70 milyon TL'yi kapsadığı iddia edilirken anlaşmanın fesh edilmesi sonrası yeni gelişmeler yaşandı.

CHP Halk Tv'ye yıllık bakın kaç para ödüyormuş! Dev rakam ortaya çıktıCHP Halk Tv'ye yıllık bakın kaç para ödüyormuş! Dev rakam ortaya çıktı

BAŞKA KANALLAR DA VAR 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında "Başka kanallarla da anlaşma var mı?" sorusuna ise "Var. Hangi kanal olduğunu söylemem uygun olmaz, o özel. Türkiye'de normal evet ama onlarla aramızda bir anlaşma var. Taraf olarak paylaşmamızı istemeyebilirler. Gizli değil" cevabını vermişti.

O KANAL KRT TV İDDİASI

Erdem'in başka kanallarla da anlaşma yapıldığını açıklamasının ardından CHP'nin başka hangi kanallara para aktardığı merak konusu olmuştu. Muhalif kimliğiyle tanınan gazeteci Bahar Feyzan, sosyal medya hesabından konuyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. CHP'nin kendisine açtığı dava dosyasından bir bölüm paylaşan Feyzan, bu dosyada KRT Tv'ye para aktarıldığının açıkça itiraf edildiğini söyledi. 

Bahar Feyzan'ın paylaştığı ilgili görselde ise şu ifadeler yer aldı:

ANKA ve KRT TV, her ay düzenli olarak yükümlülüklerini yerine getiren ve mali olarak denetim altında bulunan kuruluşlardır. İlgili şirketlerin bilançolarından da CHP ile olan ilişkileri net bir biçimde görülebilmektedir."

RUŞEN ÇAKIR'DAN 'CHP'DEN PARA ALDIK' İTİRAFI

Öte yandan CHP bazı medya organlarıyla anlaşmalarının su yüzüne çıkmasının ardından, medya organlarının sahipleri de 'CHP'den para aldık' itirafında bulunmaya başladı. ABD merkezli vakıf olan Chrest Foundation tarafından fonlandığı ortaya çıkan Medyascope'un kurucusu Ruşen Çakır, geçtiğimiz gün "Para alan kişiler gazeteciyse, ben o meslekten değilim" açıklamasının ardından bugün CHP'den para aldığını itiraf etti. 

Çakır, "Neyi nerede harcadılar açıkçası bilmiyorum. Biz Medyascope olarak CHP reklam bütçesinden bu 360 milyon TL'nin herhalde milyonda birini demeyeceğim ama baya azını aldık." açıklamasında bulundu.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 37
  • Cahil Birisi 9 ay önce Şikayet Et
    Para karşılığı siyasi haber yapanlar her türlü YALAN yayın yapar. Satılmışlar düşüncelerini dahi para karşılığı değiştirir.
    Cevapla
  • Kacarova 9 ay önce Şikayet Et
    Bildiĝin bir alayı sahtekarlar ordusu topunun canı cehenneme,Allah kahretsin birde utanmadan itiraf ediyorlar,yazık bunlara inanan insanlara,chp'miş,iyi partiymiş,bunlar hdp'den dah beter hiç deĝilse hdp inkar etmiyor pkk savunduĝunu
    Cevapla
  • hugocan 9 ay önce Şikayet Et
    Bunu bilmeyenmi var. Tele. 1. Flaşh. Tv. Sözcü. Bunların. Hepsi fonlanıyor. Bebek. Ler biliyor
    Cevapla
  • Ev Sahibi 9 ay önce Şikayet Et
    CHP tam bir şirket gibi. Bankası var, gazeteleri var, Bankasının iştirakleri var. Sadece halktan oy alamıyorlar, yoksa yöneticilerin durumları gayet iyi. Batık şirket CEO ları gibiler..
    Cevapla
  • Hehe 9 ay önce Şikayet Et
    Açılın gençlerin demokrat amcası mı, üçkağıtçı amcası mı. Pııııvvvvv.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail bunu konuşuyor! Ordu ve Netanyahu karşı karşıya
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret kararı - Gazete manşetleri