Dünyanın Tadı, yeşili ve mavisiyle eşsiz doğal güzelliğe sahip Muğla'da!

Lezzetin peşinde olan program Dünyanın Tadı, bu hafta antik kentleri, koyları, vadileri, yemyeşil doğası ve kendine has mutfağıyla ülkemize değer katan Muğla'nın Dalaman ilçesinden evlere konuk oluyor.

Dünyanın Tadı, yeşili ve mavisiyle eşsiz doğal güzelliğe sahip Muğla'da!
Dünyanın Tadı, yeşili ve mavisiyle eşsiz doğal güzelliğe sahip Muğla'da!
GİRİŞ 01.12.2023 20:11 GÜNCELLEME 01.12.2023 20:11

Dünyanın Tadı, en lezzetli yemekleri izleyenleriyle paylaşmaya devam ediyor. Dünyanın Tadı bu hafta lezzetli yemekleriyle Muğla Dalaman mutfağına konuk olacak.

DÜNYANIN TADI EŞSİZ DOĞAYA SAHİP MUĞLA'DA

Lezzet keşfine Muğla Dalaman'da misafir olduğu bir köy evinde başlayan Dünyanın Tadı,  düğünlerin olmazsa olmazı Muğla usulü etli nohut yemeğinin yapımını izleyenleriyle paylaştı. Daha sonra mısır unundan meşhur darı böreği yapımına eşlik eden Esirgenç, böreği yakınca olanlar oldu. Ev sahibinden azarı yiyen Esirgenç, ne yapacağını şaşırdı ve ekranlara yüzleri gülümseten kareler yansıdı. Esirgenç, daha sonra köylülerle bahçede zeytin salatası yapımını öğrendi sonra da yörük tarhanası yapımının püf noktalarını paylaştı. 

Son olarak bahçeden topladığı yapraklarla yaprak sarması, yöreye özel biber patlıcan yoğurtlaması ve saçta otlu peynirli gözleme yapımını da öğrenen Esirgenç, izleyenleri için kaçırılmaması gereken tüm lezzetlerin tadına baktı. 

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ‘’Dünyanın Tadı’’, birbirinden farklı lezzetler ve tariflerle her Cumartesi saat 17.00’de Kanal 7’de…

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’