TRT'den 2024 öncesi heyecanlandıran haber! Sadık Ahmet'le seyir zevki yaşatmaya geliyor

Yönetmenliğini Didem Gümüş’ün üstlendiği MCG Film imzalı Sadık Ahmet için tüm nefesler tutuldu. Batı Trakya Türklerinin hak ve özgürlük mücadelesini gözler önüne seren filmin vizyona gireceği tarih belli oldu.

GİRİŞ 15.12.2023 16:48 GÜNCELLEME 15.12.2023 16:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mert Dikmen’in senaryosunu kaleme aldığı Sadık Ahmet filmine yalnızca sayılı günler kaldı. Mahmut Cüneyt Göz’ün yapımcısı olduğu filmin vizyon tarihi sinema tutkunlarıyla paylaşıldı.

Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Doktor Sadık Ahmet’in hayat hikayesinin konu olarak işlendiği Sadık Ahmet 29 Aralık tarihinde beyaz perdede gösterime girecek.

İzleyenler tarafından şimdiden merak konusu haline gelen filmin oyuncu kadrosunda; Ozan Akbaba, Nur Fettahoğlu, Erdal Beşikçioğlu, Erkan Can, Doğukan Güngör, Turgay Aydın, Erkan Can ve Cemal Toktaş gibi birbirinden iddialı isimler yer alıyor.

''ASLA İZİN VERMEYECEĞİMİZİN MİLADIDIR''

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, proje tasarımını Muhammet Usta ile Tan Doğan Muzır’ın yaptığı TRT ortak yapımı Sadık Ahmet filmi hakkında şu açıklamalara imza attı:

"Bu filmimiz de misyon yüklü işlerimizden biri olarak karşımızda. Sadık Ahmet'in hayatını beyaz perdeye aktarmak demek, bizler için, TRT için, kimliğimizin gölgelenmesine, bağımsızlığımızın kısıtlanmasına asla izin vermeyeceğimizin miladıdır. Sadık Ahmet, bizim için bu anlama geliyor. Tabii Sadık Ahmet, bir doktor olarak Batı Trakya'da sadece fiziki yaraları iyileştirmemiş, aynı zamanda asimile edilme, yok sayılma veya hürriyetten yoksun bırakılma gibi acıları da iyileştirecek bir mücadele içerisine girmiş. O yüzden bizim için kıymetli bir proje."

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Rıza Yavuz 4 ay önce Şikayet Et
    TEKNOFEST 2025, Türkiye nin merkezi Kayseri de olsun. Ulaşım kolay olur
    Cevapla
  • Hasan 4 ay önce Şikayet Et
    Olur gündeme alacam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi