Yoksa siz hala seyretmediniz mi? Rafadan Tayfa: Hayrimatör filminden alkışlanacak rekor

TRT Çocuk’un sevilen kahramanlarının geçmişin ve geleceğin tam ortasında bir maceraya hazırlanmalarını konu alan TRT ortak yapımı “Rafadan Tayfa: Hayrimatör”, 2024 yılının ilk gişe lideri oldu.

Yoksa siz hala seyretmediniz mi? Rafadan Tayfa: Hayrimatör filminden alkışlanacak rekor
Yoksa siz hala seyretmediniz mi? Rafadan Tayfa: Hayrimatör filminden alkışlanacak rekor
GİRİŞ 11.01.2024 09:20 GÜNCELLEME 11.01.2024 09:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

2024 yılının ilk haftasında sinemaya giden seyircinin yüzde 50’sinden fazlası TRT ortak yapımı “Rafadan Tayfa: Hayrimatör” filmini tercih etti. 29 Aralık’ta vizyona giren film, toplam 387 bin 583 kişi tarafından izlenerek, vizyondaki ilk haftasına lider başladı.

TRT1’den seyircinin hoşuna gidecek dizi geliyor! Aşka Tutsak'la reytingleri altüst edecekTRT1’den seyircinin hoşuna gidecek dizi geliyor! Aşka Tutsak'la reytingleri altüst edecek

Yurt dışında yoğun ilgi gördü

Bu yıl vizyona giren 11. TRT ortak yapımı animasyon filmi olan “Rafadan Tayfa: Hayrimatör”, Türkiye’deki tüm sinema salonlarında vizyona girerek lokasyon rekoru kırdı. Film, ayrıca 28 Aralık’ta Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, Hollanda, İsviçre ve Birleşik Krallık’ta da 98 sinema salonunda vizyona girdi. Yurt dışındaki sinemaseverler tarafından büyük beğeni gören film, 5 Ocak’ta ise Azerbaycan’da vizyona girecek.

Başkan filmi için nefesler tutuldu! Çukur’un unutulmaz ismi Necip Memili geri dönüyorBaşkan filmi için nefesler tutuldu! Çukur’un unutulmaz ismi Necip Memili geri dönüyor

Rafadan Tayfa’nın son macerasını aktaran TRT ortak yapımı “Rafadan Tayfa: Hayrimatör” filminin yönetmenliğini serinin diğer üç filmini de yönetmiş olan İsmail Fidan üstleniyor. Fidan, aynı zamanda filmin müziklerine de imza attı. Yapımın senaryosunu ise Arzu Yurtseven kaleme aldı.

FİLMİN KONUSU

Uzaya çıkan en genç insan olarak oldukça popüler olan Hayri'nin "Yüzyılın İcadı" olarak tanıttığı ve mühendislik harikası olarak tasarladığı "Hayrimatör", Zobi'nin de desteğiyle çalıştırılır; ancak bu kez de kötüler devreye girecektir. İcadın kötülerin ele geçirmesi halinde, tüm dünya büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacaktır. Hayri, Kamil, Akın, Sevim, Hale ve Mert'i bu kez hiç olmadığı kadar zorlu bir görev beklemektedir.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • edep 3 ay önce Şikayet Et
    bilet çok pahalı
    Cevapla
  • Miraç 3 ay önce Şikayet Et
    Ben bunu izledim çok güzel di
    Cevapla
  • Balkis 3 ay önce Şikayet Et
    Hiç güzel olmamış çok basit
    Cevapla
  • Memoli 3 ay önce Şikayet Et
    Bilet çok pahalı. 1 sene sonra Trt de bedavaya izleriz.
    Cevapla
  • merak 3 ay önce Şikayet Et
    diğer filmlerden daha mı pahalı
    Cevapla
  • konuk 3 ay önce Şikayet Et
    çocuklar çok seviyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
AK Parti'de reform adımları