TRT dizisi Kara Ağaç Destanı'na bakın kimler katılıyor! Oyuncu kadrosu yıldızlar geçidi

Ufuk Hakan Eren'in yönettiği ve Hakan Kurul'un yapımcısı olduğu Kara Ağaç dizisi ilk bölümüyle bu akşam TRT1 ekranlarında yayın serüvenine adım atmaya hazırlanıyor.

GİRİŞ 23.02.2024 14:00 GÜNCELLEME 23.02.2024 14:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TRT 1’in yeni dizisi Kara Ağaç Destanı 23 Şubat Cuma akşamı saat 20.00’de yayınlanacak ilk bölümüyle ekran yolculuğuna başlıyor. 1950’den başlayıp 1970’li yıllarda devam eden ‘Kara Ağaç Destanı’ Anadolu’nun kadim topraklarında iyiliğin yanında kötülüğün, varlığın dünyası ile yokluğun gerçeğini yan yana anlatıyor.

Gönül Dağı 128.bölüm 2.fragmanında izleyenlere kötü haber var! Korku ve panik yaşattıGönül Dağı 128.bölüm 2.fragmanında izleyenlere kötü haber var! Korku ve panik yaşattı

Başrollerinde Olgun Şimşek, Emre Kıvılcım, Meltem Akçöl, Özlem Conker, Hakan Boyav, Merih Öztürk’ün yer aldığı dizinin yapımcılığını Hasan Karul üstlenirken, yönetmen koltuğunda Ufuk Hakan Eren oturuyor.

Kuruluş Osman 150.bölüm fragmanında Osman'dan 'kimsenin aklına gelmez' dedirten hamle!Kuruluş Osman 150.bölüm fragmanında Osman'dan 'kimsenin aklına gelmez' dedirten hamle!

KARA AĞAÇ DESTANI'NDA NELER YAŞANACAK?

‘Nerede bir güzellik varsa orada kavga vardır’ misali Kara Ağaç’ın kavgası da Harran’dan gelen genç bir adamla başlar. Harranlı Celal, bir avuç toprak için yakıp yıkmaktan, cana kıymaktan çekinmez. Diğer ağaları saf dışı bırakarak, maraba olarak geldiği Kara Ağaç’ta geniş topraklara sahip, kudretli bir ağa olur.

Celal Ağa’nın zulmüne uğrayanlardan biri de Kara Ağaç’a su getirmek için gece gündüz çalışan Osman Ağa’dır. Osman Ağa’nın karısı Raziye ve Celal Ağa’nın karısı Asiye Hatun hamiledir ve ikisinin de aynı anda doğumu başlar. Kara Ağaç’ın geleceği dünyaya aynı anda gelen iki bebek ‘Ömer’ ve ‘Sultan’ ile dönüşü olmayan bir şekilde değişir.

Yıllar geçer, Ömer herkes tarafından sevilen, Kara Ağaç’ı daha mamur hale getirmek için canla başla uğraşan bir genç olur. Yörede çökmesi uğursuzluk sayılan deve, yaklaşan fırtınanın habercisi gibidir. Sultan ise yıllar sonra Kara Ağaç’ın sonunu getirecek bir haberle geri gelir. Böylelikle Ömer ile Sultan’ın kaderleri yeniden kesişir.

KARA AĞAÇ DESTANI DİZİSİNİN MERAK EDİLEN KARAKTERLERİ!

Celal Ağa (Olgun Şimşek): Hırslı ve sert mizaçlı bir adam olan Celal Ağa’nın tüm derdi toprakları ve kurduğu ağalık düzenidir. Geleneklerine ve sahip olduklarına sıkı sıkıya bağlıdır, dolayısıyla bunların hiçbirini kaybetmek istemez. Buna göz dikilmesi durumunda yapabileceklerinin bir sınırı yoktur.

Ömer (Emre Kıvılcım): Celal Ağa’nın tek oğlu olan Ömer cesur ve yiğit olduğu kadar adaletli ve merhametlidir. Kara Ağaç Ovası’nın bereketsiz topraklarını yaptığı çalışmalarla geliştirmiş ve bir cennete dönüştürmüştür. İşçilerin sevip saydığı herkesin ağa olmasını istediği kişidir.

Sultan (Meltem Akçöl): Osman Ağa’nın kızıdır. Kararlı, cesur ve hırslı bir kadın olan Sultan, annesi Raziye ile birlikte Kara Ağaç’tan sürülmüş, memleketine döneceği günün hayalini kurmuştur.

Asiye (Özlem Conker): Herkesten gizlediği büyük sırrın derin suçluluğunu ve acısını yaşamaktadır. Öyle zor günler geçirmiştir ki hayat neşesini kaybetmiştir. Gözü hep yollarda, köye gelen her yabancıda bir cevap aramaktadır.

Devranoğlu Latif Bey (Hakan Boyav): Devranoğulları bin yıldır Kara Ağaç topraklarında var olan köklü bir ailedir. Bu sebeple Latif Bey, Celal Ağa’yı içten içe küçümser. Tam bir strateji dehasıdır. Adımlarını temkinli ve derinden atar. Celal Ağa’nın aksine öfkesine yenilmeden hareket eder.

Gülnaz (Merih Öztürk): Devranoğlu Latif Bey’in büyük kızıdır. Oldukça güzel ve alımlı bir kızdır. Duygularına ket vurmaz. Ailesinin sıcak bakmayacağını tahmin etmesine rağmen Ömer’in en yakın arkadaşlarından biri olan Merdo’nun aşkına karşılık vermekten çekinmez.

Paşa Kadın (Ayten Uncuoğlu): Kara Ağaç’ın bilge kişisi ve şifacısıdır. Köylülerin ‘Paşatepe’ diye adlandırdığı tepedeki bir mağara oyuğunda yaşar. Celal Ağa’nın topraklarının içinde kendi mülkiyeti olan tek kişidir. Celal Ağa dahil herkesin çok büyük saygı duyduğu biridir.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Ehcennuh 1 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel
    Cevapla
  • Vatan 2 ay önce Şikayet Et
    TRT olmasa izlenecek film yok,
    Cevapla
  • Asabi vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Yine yaparsa TRT yapar ilk bölümü gerçekten süper di bu dizi tutar kimse yanlış anlamasın kim kimin kızı ile kim kimin karısı ile yatan dizilerden bıktık
    Cevapla
  • karakartal 2 ay önce Şikayet Et
    TRT Neden TÜRKİYE CUMHRİYETİNİN 100 üncü yılına yakışır biz diz yapmadın
    Cevapla
  • Erkan 2 ay önce Şikayet Et
    Başrol oyuncu tercihi bu mu??? Kim seçiyor bu adamları...tutma şansı sıfır..
    Cevapla
  • RTEEBU 2 ay önce Şikayet Et
    Sen dururken, yazık etmişler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...