KPSS başvuruları ne zaman yapılacak? 2021 ÖSYM memur adayları için belirlenen takvimi duyurdu!

KPSS başvuru tarihleri, kamu kurumlarında çalışmak isteyen binlerce memur adayı tarafından araştırılıyor. Devlet kadrolarına atanmak isteyenler, sınav hazırlıklarını sürdürürken başvuruları kaçırmamak için araştırma yapıyor. ÖSYM 2021 başvuru takvimini duyurdu. KPSS başvuruları Mayıs ayının sonunda alınmaya başlanacak. Peki 2021 KPSS başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? İşte KPSS başvuru ücreti!

KPSS başvuruları ne zaman yapılacak? 2021 ÖSYM memur adayları için belirlenen takvimi duyurdu!
KPSS başvuruları ne zaman yapılacak? 2021 ÖSYM memur adayları için belirlenen takvimi duyurdu!
GİRİŞ 17.02.2021 17:08 GÜNCELLEME 17.02.2021 17:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Memur adaylarının sabırsızlıkla beklediği KPSS başvuru ve sınav takvimi belli oldu.  ÖSYM’nin açıkladığı tarihlere göre KPSS lisans,  Genel Kültür- Genel Yetenek sınavı 1 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Aldıkları üniversite eğitimlerini devlet kadrolarında değerlendirmeyi amaçlayan öğrenciler başvuru tarihlerine odaklandı. KPSS lisans oturumları her yıl düzenlenirken lise mezunları ve iki yıllık üniversite mezunlarının katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı bu yıl düzenlenmeyecek. Sınava başvurular Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve öğrenci şifresiyle gerçekleştirilecek. Koronavirüs önlemleri nedeniyle başvuru öncesinde  adayların HES kodunu AİS’e tanımlamaları gerekmektedir. Peki 2021 KPSS başvuruları ne zaman başlayacak? İşte Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan KPSS başvuru tarihi! 

2021 KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Aldıkları lisans eğitimlerini kamu kurumlarında değerlendirmek isteyen üniversite mezunlarının katılacağı KPSS sınavı başvuruları,  28 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında alınacak. Belirlenen takvim içerisinde başvurusunu gerçekleştirmeyen aday için KPSS ek başvurular 22-23 Haziran tarihleri arasında yapılacak.  Geç başvuru yapacak adaylardan yüzde 50 artırımlı başvuru ücreti alınacak. 

KPSS SINAV TAKVİMİ 2021!

2021 yılında KPSS A Grubu Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) sınavları 1 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

2021 KPSS A Grubu Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 1. gün sınavı 7 Ağustos’ta, 2. gün sınavı ise 8 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) 15 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak.

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılacak.  Adaylar başvurularını belirlenen takvim içerisinde elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilir. Koronavirüs önlemleri nedeniyle KPSS sınavına başvurular HES kodu ile gerçekleştirilecek. 2021 KPSS başvuru ücretleri henüz belli olmadı. Sınavın başvuru kılavuzunun açıklanmasıyla birlikte ücretler belli olacak. Geçtiğimiz yıl başvuru ücreti her Genel Yetenek- Genel Kültür oturumu için 80 TL, KPSS Alan Bilgisi için 55 TL, ÖABT için 80 TL olarak belirlenmişti.

Tüm adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir.

ÖSYM SINAVLARINDA BAŞVURU İÇİN HES KODU ZORUNLULUĞU!

Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir. Adaylar, sahip olduğu HES kodunun ÖSYM sistemine kaydını ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (https://ais.osym.gov.tr) “PROFİLİM” alanında bulunan “HES KODU BİLGİLERİM” sayfasından yapacaklardır. Bu sınav için kullanılacak olan HES kodunun geçerlilik bitiş tarihinin, bu sınavın yapılacağı gün veya daha ileri tarihli olması gerekmektedir.

KPSS SINAVINDA KAÇ SORU SORULUYOR?

KPSS Lisans sınavı  Genel Yetenek ve Genel Kültür olmak üzere iki ayrı bölümden oluşur.  Genel yetenek testi içerisinde 30 Türkçe, 30 matematik olmak üzere 60 soru; genel yetenek testi içerisinde 25 tarih, 18 coğrafya, 9 vatandaşlık ve 6 güncel bilgiler olmak üzere toplam 60 sorulmaktadır. Sonuç olarak KPSS lisans sınavında toplamda 120 soru bulunmaktadır. 

YORUMLAR 1
  • Erdem 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yeni memur almamalı, zaten çoğu çalışmıyo, havuz sistemi kurup kurumlararası kaydırmalar olmalı şehir ler arasıda olabilir bu..!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak