Ceza ve Tevkifevleri kadrolu kamu memuru alımı! Adalet Bakanlığı başvuru şartları...

Adalet Bakanlığı bünyesinde yer alan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) bünyesine sözlü sınav ile 6-9’uncu dereceli kadrolara haberde belirtilen unvan ve sayıda personel alımı yapılacaktır.

Ceza ve Tevkifevleri kadrolu kamu memuru alımı! Adalet Bakanlığı başvuru şartları...
Ceza ve Tevkifevleri kadrolu kamu memuru alımı! Adalet Bakanlığı başvuru şartları...
GİRİŞ 02.01.2022 15:46 GÜNCELLEME 02.01.2022 15:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ceza infaz kurumlarına sözlü sınav ile 6-9’uncu dereceli kadrolara 22 kişilik personel alımı yapılıyor. İlanın genel ve özel başvuru şartları aşağıda yer almaktadır.

Adalet Bakanlığı 150 idare memuru öğrencisi alımı yapıyor! İlanın başvuru şartları neler?Adalet Bakanlığı 150 idare memuru öğrencisi alımı yapıyor! İlanın başvuru şartları neler?

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Türk Vatandaşı olmak,

  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,(…) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak,

  • Ceza infaz kurumunda istihdam edilecek tüm unvanlardaki personel için görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özürlü olmadığını, şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmadığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

  • Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,

  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 31.01.2022 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak; Merkezî sınavın (KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

  • Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Genel şartların yanında, atama yapılacak kadroların niteliğine göre aşağıdaki şartlar aranır:

Süt İşleme Teknisyeni kadrosuna başvurabilmek için;

  1. En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, (Süt ve süt ürünleri ile ilgili bölüm/program/alan veya daldan mezun olmak)
  2. Yerleştirileceği pozisyonun gerektirdiği teknik bilgiye sahip olmak.

Veteriner Sağlık Teknisyeni kadrosuna başvurabilmek için;

  1. En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, (Veteriner sağlık ile ilgili bölüm/program/alan veya daldan mezun olmak)
  2. Yerleştirileceği pozisyonun gerektirdiği teknik bilgiye sahip olmak.

Et İşleme Teknisyeni kadrosuna başvurabilmek için;

  1. En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, (Et ve et ürünleri ile ilgili bölüm/program/alan veya daldan mezun olmak)
  2. Yerleştirileceği pozisyonun gerektirdiği teknik bilgiye sahip olmak.

Elektrik Teknisyeni kadrosuna başvurabilmek için;

  1. En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, (Elektrik bölümü/program/alan veya daldan mezun olmak)
  2. Yerleştirileceği pozisyonun gerektirdiği teknik bilgiye sahip olmak.

Sıhhi Tesisat Teknisyeni kadrosuna başvurabilmek için;

  1. En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, (Sıhhi Tesisat bölümü/program/alan veya daldan mezun olmak)
  2. Yerleştirileceği pozisyonun gerektirdiği teknik bilgiye sahip olmak.

Metal Teknisyeni kadrosuna başvurabilmek için;

  1. En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, (Metal bölümü/program/alan veya daldan mezun olmak)
  2. Yerleştirileceği pozisyonun gerektirdiği teknik bilgiye sahip olmak.

Gemi Adamı (Sınırlı Kaptan) kadrosuna başvurabilmek için;

  1. En az Sınırlı Kaptan ehliyetine sahip olmak,
  2. En az GMDSS Tahditli Telsiz Operatörü (ROC) yeterlik belgesine sahip olmak,
  3. En az temel STCW belgelerine sahip olmak,
  4. En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  5. Geçerli Gemi Adamı Sağlık Raporuna sahip olmak

Gemi Adamı (Sınırlı Vardiya Zabiti) kadrosuna başvurabilmek için;

  1. En az Sınırlı Vardiya Zabiti ehliyetine sahip olmak,
  2. En az GMDSS Tahditli Telsiz Operatörü (ROC) yeterlik belgesine sahip olmak,
  3. En az temel STCW belgelerine sahip olmak,
  4. En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  5. Geçerli Gemi Adamı Sağlık Raporuna sahip olmak

Gemi Adamı (Usta Gemici) kadrosuna başvurabilmek için;

  1. En az Usta Gemici ehliyetine sahip olmak,
  2. En az temel STCW belgelerine sahip olmak,
  3. En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  4. Geçerli Gemi Adamı Sağlık Raporuna sahip olmak

Not: Gemi adamı kadrolarına başvuracak adayların Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca 10 Şubat 2018 tarih ve 30328 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Gemiadamları Ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği’nin “STCW Sertifika Eğitimleri ve Belgeleri” başlıklı Üçüncü Bölüm 29’uncu maddesinde belirtilen;

a) Denizde kişisel can kurtarma teknikleri eğitimi,
b) Temel ilkyardım eğitimi,
c) Yangın önleme ve yangınla mücadele eğitimi,
ç) Personel güvenliği ve sosyal sorumluluk eğitimi,
d) Cankurtarma araçlarını kullanma yeterliği eğitimlerini içeren denizde güvenlik eğitimlerini,
almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ

Adaylar, başvurularını 17.01.2022-31.01.2022 tarihleri arasında saat 23.59’a kadar https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde başvuru tarih aralığında aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak yapacaklardır. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 

Başvuralar 17 Ocak 2022 tarihinde saat 09.00’da başlayıp, 31 Ocak 2022 saat 23.59’da sona erecektir. Başvurular için gerekli koşullar, istenilen belgeler, sınav süreci ile ilgili diğer bilgiler Bakanlığımız (www.adalet.gov.tr) ve Genel Müdürlüğümüz (www.cte.adalet.gov.tr) internet adresinde yer almaktadır.

BAŞVURU SIRASINDA YÜKLENECEK BELGELER

a) Başvuru sırasında sisteme yüklenecek vesikalık fotoğrafın son 6 ay içinde, yüz tamamen görünür şekilde ön cepheden çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek nitelikte olması gerekmektedir.
b) Güvenlik Soruşturması Formu,
c) Sağlık Beyanı Formu,
ç) Mezuniyeti gösterir öğrenim belgesi (Öğrenim bilgileri ilgili web servisleri aracılığı ile alınacaktır. Öğrenim bilgisi alınamayan veya hatalı olan adaylar söz konusu belgeyi sisteme kendisi yükleyecektir. Sistemde mezuniyet bilgileri yer alan adayların ilaveten diploma yüklemesi gerekmemektedir.),
d) Yükseköğretim Kurulu’nca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların denklik belgelerini sistemde “Denklik Belgesi” alanına yüklemeleri gerekmektedir.
e) Gemi adamı kadrolarına başvuracak adaylar için sertifika ve ehliyetlerine ilişkin belgelerini sistemde “Sertifika” alanına yüklemeleri gerekmektedir.

 

YORUMLAR 2
  • Muazzez Kaval 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanım FETÖCÜLER HALEN VAR Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül bey Antalya 1 ağır ceza mahkemesi lütfen Denetlensin Hukuka Aykırı Yargılama Yapıyorlar Maddi Delilleri Dikkate Bile Alınmıyor Bilirkişi Raporuna Tekrar Göndermiyorlar savcı Ekrem Akkuş ile hakimler Suat Yürekli Fatmanur Arslan Şeyda kanak Nihat Altuğ Ali Koç yiğit ve savcı vekilleri Ali Çakmak Hayrettin Tızlak Lütfen Görev Yerlerinde Değişiklik Yapınız Guruplaşma Kurmuşlar Savcı Ekrem Akkuş savcı vekilleri Ali Çakmak Hayrettin Tızlak ve hakim Suat Yürekli ISPARTA İlçemizden Beraber Geldiler Hemşeriler Guruplaşma kurmuşlardır Önleyiniz Efendim Gereğini Rica Ederiz Saygılarımızla Meltem (Mahallesi Muhtarlığı Muazzez Kaval)
    Cevapla
  • ZAFER GÜLTEN 2 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyoruz Gerçekten Büyük Haksızlıklar Dönüyor Bencede Müfettiş Gönderiniz Adalet Bakanımız Antalya Adliye Sarayında Fetöcü Hakimler Savcılar Var Bilginiz OLSUN
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü