Adalet Bakanlığı 150 idare memuru öğrencisi alımı! CTE başvuru şartları neler?

Adalet Bakanlığı bünyesinde yer alan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce sözlü sınav ve mülakat ile 7-9'uncu dereceli kadrolara 150 idare memuru öğrencisi alımı yapılacaktır. Adaylar, başvurularını 17.01.2022 tarihi itibari ile haberimizde yer alan başvuru linki üzerinden yapabilecektir.

Adalet Bakanlığı 150 idare memuru öğrencisi alımı! CTE başvuru şartları neler?
Adalet Bakanlığı 150 idare memuru öğrencisi alımı! CTE başvuru şartları neler?
GİRİŞ 03.01.2022 08:51 GÜNCELLEME 03.01.2022 09:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığı ilana çıktı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine, 2020 KPSS LİSANS sınav sonucuna göre 150 kişilik idare memuru alımı alımı yapılacak. Başvuru yapacak adayların en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmaları gerekmektedir. 

CTE kadrolu kamu memuru ilanı yayınladı! Başvuru şartları ve tüm detaylar...CTE kadrolu kamu memuru ilanı yayınladı! Başvuru şartları ve tüm detaylar...

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği ile Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 29'uncu maddesi hükümleri gereğince adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.

  • Türk Vatandaşı olmak,

  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,  zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

  • 2020 KPSS LİSANS sınavı KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,

  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak.

  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olmak,

  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 31.01.2022 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınav (KPSS LİSANS Genel Yetenek- Genel Kültür Sınavı 06 Eylül 2020 tarihinde yapılmıştır.) tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak (06/09/1985 ve sonrası doğumlu olanlar),

  • Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak, (Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sözlü sınav ve mülakat sonucunda başarılı olan adaylar için yaptırılacaktır.)

  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özürlü olmadığını; şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmadığını; Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce bölge hastaneleri olarak belirlenen Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek, (sağlık kurulu raporu sözlü sınav ve mülakat sonucunda başarılı olan adaylardan istenecektir.)

SÖZLÜ SINAV VE MÜLAKAT

Sözlü sınav ve mülakata, 2020 KPSS LİSANS sınavına katılıp KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alan öğrenci adaylarından en yüksek puandan başlamak üzere Bakanlıkça belirlenen kadro sayısının 5 katı (750) idare memuru öğrenci adayı çağrılacaktır.

Sözlü sınav ve mülakata girecek adayların isimleri, sınav yerleri ile sözlü sınav tarihleri Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü internet sitesinden (www.cte.adalet.gov.tr) bilahare ilân edilecektir. Ayrıca adaylar sözlü sınava ilişkin bilgilerini Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

a) Sözlü sınav;

- İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi 40,

- Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 20,

- Genel kültür 40,

puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi tespit edilirken; genel hukuk, infaz mevzuatı ve ceza infaz kurumu idaresine ilişkin konuların bir veya birkaçından soru sorulacaktır.

c) Mülâkat;

- İlgilinin davranışı ve genel fiziki durumu 50,

- Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 50, puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Öğrenci adayının sözlü sınavda ve mülâkatta başarılı sayılabilmesi için her birinden 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekmektedir.

BAŞVURU YERİ VE TARİHLERİ

Adaylar, başvurularını 17.01.2022-31.01.2022 tarihleri arasında saat 17.30’a kadar https://www.isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde başvuru tarih aralığında aktif hale gelecek olan Kariyer Kapısı başvuru ekranını kullanarak yapacaklardır. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru Yapmak İçin Tıklayınız!

 

YORUMLAR 2
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir olay olamaz içeride idare memurluğu için bekleyen dünya kadar inffaz koruma memuru var.cezaevinin yönetimini bilen akıllı adam varken dışarıdan yönetici alınıyor. Bunu yerine kadro verseler bekleyenlere fırsat verip idare memuru yapsalar cezaevleri %90 oranında değişir ve güzelleşir .Ama yok olurmu birilerinin rank kazanması lazım. Gerçekten kendi ayağına sıkmaları lazım.Bu bile bile yapılıyor.Cuhrbaşkanını bir el atması lazım.İnfaz koruma memurlarına kadro verilip içerideki sözleşmeli akıllı adamları değerlendirmeli dışarıdan hiç bir bilgisi olmayan alınmamalı tecrübe bilgiyle değil yaşayarak öğrenilirr..
    Cevapla
  • RIZA TURAN DAŞKIN 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ve Güçlü Türkiye İçin Sultân Fâtih'in Emaneti Âyosofya İstanbul'dan Şükranlarımız Sunuyoruz Başkanım'Kalbimiz'dedir. Kıymetli Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül Yeni Nice Mutlu Yıllara Dileğimizle 2022 Hayırlara vesile olsun Yeni Çıkacak Olan Anayasa İçin ve Yeni Çıkacak Bilişim Mahkemesi İçin Sabırsızlıkla Bekliyoruz Kader Mahkumları İçin İadei-Muhakeme Yasası Bekliyoruz Saygılarımla Teşekkürler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor