2022 Ocak ilave tediye ödemesi ne zaman? İlave tediye kimlere verilir?

İlave tediye olarak tanımlanan ödeme çeşidi, kadroya geçen taşeronlar için ödenmektedir. Her yıl 3 veya 4 taksitle gerçekleştirilen ilave tediye ödemelerinin ilk taksitinin en zaman verileceği merak ediliyor. Peki 2022 ilave tediye ödemeleri ne zaman?

2022 Ocak ilave tediye ödemesi ne zaman? İlave tediye kimlere verilir?
2022 Ocak ilave tediye ödemesi ne zaman? İlave tediye kimlere verilir?
GİRİŞ 21.01.2022 09:29 GÜNCELLEME 21.01.2022 09:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İlave tediye, devlet memurları kanununda bulunan bir ikramiye ve çalışan personele, ücret sistemine bakılmaksızın her yıl için bir aylık ikramiye veriliyor, tüm çalışanlar bu ikramiyeyi alıyor. Kadroya geçen taşeronlar da bu ikramiye hakkında yararlanıyor. Tediye tutarları ve tediye ödeme tarihleri, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giriyor. Peki ilave tediye ödeme tarihi belli oldu mu?

2022 İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Geçtiğimiz yıl ilave tediye ödemelerinin ilk taksiti, 29 Ocak'ta, ikinci taksiti 11 Mayıs'ta hesaplara yatırılmış, son ödeme ise 14 Aralık'ta yapılmıştı. 2022 yılının ilk tediye ödemesinin Ocak ayı sonlarına doğru yapılması bekleniyor. Karar Resmi Gazete’de açıklanmasının ardından vatandaşlar ödemelerini alabilecek.

2022 İlave Tediye Ödemesi

İLAVE TEDİYE NE DEMEK?

Sözlük anlamı olarak ‘ödeme, para veya benzeri bir şey verme’’ manasını taşır. 

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası Devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir.

İkramiye yeraltında çalışan işçiler için ek olarak bir ikramiye daha eklenir. Bakanlar kurulu kararı ile senede 4 adet olmak üzere bir ilave tediye eklenebilir. Yılda 13 er günlük olmak üzere 4 parça şeklinde ödenir toplamda 52 gün üzerinden ikramiye gerçekleşir, bu sayı yeraltı işçileri için 1 adet ilave tediye eklenir.

İlave Tediye Nedir?

TEDİYE KİMLERE VERİLİR?

İlave tediye ödemelerini kimler alır, hangi kurumlar ilave tediye ödemesi yapar araştırılan bir konu oldu. 52 günlük ikramiye ödemeleri her işçiye verilmiyor.

6772 sayılı Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanunun içinde olan aşağıdaki kapsama giren kurumlardaki kadrolu kamu işçilerine ilave tediye ödemesi yapılır:

  • Sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar,

  • Kamu iktisadi teşekkülleri,

  • Genel ve katma bütçeli kurumlar,

  • Özel bütçeli idareler,

  • Belediye ve özel idareler 'hizmet akdi' ile çalışan işçiler.

YORUMLAR 1
  • Adalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Belwdiyeler yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!