2022 Emekli İkramiye Ödemesi Ne Kadar Oldu? Emekli ikramiyesi hangi tarihlerde verilecek?

2018 yılında yürürlüğe giren 7143 sayılı Kanunun 23. maddesiyle 5510 sayılı Kanuna “ek madde 18” eklenmiş ve son üç yıldır emeklilere dini bayramlarda ödenen 1.000 TL ikramiye geçen yıl 1.100 TL olarak belirlenmişti. 2022 yılında ise emekli ikramiye tutarında artış olacağı bekleniyor. Peki emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 2022 emekli ikramiye ücreti ne kadar?

2022 Emekli İkramiye Ödemesi Ne Kadar Oldu? Emekli ikramiyesi hangi tarihlerde verilecek?
2022 Emekli İkramiye Ödemesi Ne Kadar Oldu? Emekli ikramiyesi hangi tarihlerde verilecek?
GİRİŞ 08.02.2022 10:49 GÜNCELLEME 08.02.2022 10:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında olmak üzere emeklilere yılda 2 defa prim ödemesi yapılıyor. 2018 yılında yürürlüğe giren uygulama ile emekliler bir nebze de olsun nefes alıyor. Emekli aylığı ile birlikte yüzde 45 meslekte kazanma gücü kaybı oranı üzerinden sürekli iş göremezlik geliri alan bir emekliye, en fazla ödemeye imkan veren emekli aylığı dosyası üzerinden 1.100 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir. Bayram İkramiyelerinden herhangi bir kesinti yapılamaz.

2022 EMEKLİ İKRAMİYE ÜCRETİ NE KADAR?

Geçen yıl alınan kararla birlikte emekli ikramiyelerinde yüz liralık artış olmuştu. 2022 yılında ise bu tutara yeniden değerlendirme yapılması bekleniyor. Eğer artış yapılmazsa bu yıl da emekli ikramiye ödemesi 1.100 lira olarak verilmeye devam edilecektir. 

2022 Emekli İkramiye Ücreti Ne Kadar?

2022 EMEKLİ İKRAMİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Bilindiği üzere emekli ikramiyesi dini bayramlarda veriliyor. 2022 yılı Ramazan Bayramı 2 Mayıs, 3 Mayıs ve 4 Mayıs günlerinde yaşanacağı için emekli ikramiyesi için öngörülen tarih bayram tarihlerinden birkaç gün önce yatırılması bekleniyor.

Kurban Bayramı ise 9-12 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. Kurban Bayramı'nda da birkaç gün önceden emekli ikramiyesinin hesaplara yatırılması bekleniyor. 

Emekli İkramiye Ödemesi Ne Zaman?

EŞİ VEFAT EDEN EMEKLİ İKRAMİYESİ ALIR MI?

Emekli aylığı ile birlikte vefat eden eşinden dolayı ölüm aylığı da alan bir emekliye, en fazla ödemeye imkan veren dosya üzerinden 1.100 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir.

YENİ EMEKLİLER İKRAMİYE ALABİLECEK Mİ?

Yeni emekli olan vatandaşlar da bayram ikramiyesinden faydalanabilecek. Mayıs sonuna kadar emekli aylığı bağlananlar bu yılki 2 bayram ikramiyesini de, Temmuz sonuna kadar emekli aylığı bağlananlar ise Kurban Bayramı ikramiyesini de alabilecek.

PEŞİN ÖDENEN BAYRAM İKRAMİYESİ GERİ ALINMAYACAK

Mevcut uygulamada, gelir ve aylıklar SGK tarafından belirlenen tarihte peşin olarak ödendikten sonra ödeme yapılan kişinin ölümü veya durum değişikliği halinde geri alınmıyor.

Bayram ikramiyeleri normalde bayramın içinde bulunduğu ayda ödeniyor. Ancak, bazı yıllarda ikramiye ödeme tarihi, bayramın içinde bulunduğu aydan önceki aya alınabiliyor. Ödeme tarihinin öne çekildiği dönemde bayram ikramiyesi verildikten sonra kişinin ölümü veya örneğin yetim aylığı alan kız çocuğunun evlenmesi gibi durum değişikliği halinde ikramiye geri alınıyordu. Yeni yıldan itibaren bu uygulamaya da son verilecek. Emeklilere ödenen bayram ikramiyesi hiçbir şekilde geri alınmayacak.

YORUMLAR 4
  • Safak 2 yıl önce Şikayet Et
    Elini tasin altina sokup devlete emek vererek calisanini evde yatarak cocuklarinin her turlu ihtiyacini karsilayan kadinin kocasinin parasindan pirim odeyerek bagkur emeklisi kadinlari cocuklarini magdur bir sekilde buyuten kadinlarla ayni tutulmasin
    Cevapla
  • Oney 2 yıl önce Şikayet Et
    admin cahilce bilgi veriyorsunuz ya sizlere şaşıyorum. eşinden dolayı dul aylığı alanlara 800 lira ödendi.öncedende 750 lira idi.
    Cevapla
  • yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    alım gücü olmayan İkramiye. Reisimizden 3000 tl İkramiye beklentimiz var. Bunu ertlemesin.
    Cevapla
  • Emekli dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede petrolmu fişkırıyor 3000 tl nasıl verecek ?? 13 milyon emekli var.... Bence 1500 tl olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi