Ocak ayı e-Bordro Nasıl Alınır? e-Devlet üzerinden kimler e-bordro alabilir?

Resmi geçerliliği olan e-Bordro, e-devlet üzerinden ücretsiz alınan bir elektronik dökümdür. e-bordro sayesinde aylık olarak yatan net ve brüt maaş sorgulaması yapılabilir. Peki e-bordro nasıl alınır?

Ocak ayı e-Bordro Nasıl Alınır? e-Devlet üzerinden kimler e-bordro alabilir?
Ocak ayı e-Bordro Nasıl Alınır? e-Devlet üzerinden kimler e-bordro alabilir?
GİRİŞ 25.01.2022 09:27 GÜNCELLEME 25.01.2022 09:28

Her işletme çalışanları için ödenen ücretlerin yer aldığı ayrıntılı bordroyu vermekle yükümlüdür. Bu tablo, iş kanununa göre düzenlenir. Şirketler tarafından, tüm çalışanlar için her ay ödenen ücretlerin dökümü bordroda yer alır. Yeni uygulama ile birlikte bordro işlemleri e-devlet üzerinden yapılıyor. Fakat E- devlet sistemi üzerinden yayınlanan maaş bordrolarından özel sektörde çalışanlar ve 4C veya farklı şekilde sözleşmeli olarak çalışan memurlar yararlanamayacak. 

e-Bordro Sorgulaması Nasıl Yapılır?

e-Bordro sorgulama işlemi için mobilden veya masa üstünden e-devlet uygulamasına giriş yapılması gerekmektedir. 

Sisteme giriş yaptıktan sonra arama butonuna “Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti” yazdığınızda ilgili sayfa karşınıza çıkacaktır.

Açılan sayfada “e-Bordro Sorgulama” başlığı altında listelemek istediğiniz bordro döneminin yılını ve ayını seçmeniz gerekir.

Bu iki gerekli bilgiyi doldurduktan sonra “Sorgula” butonuna tıklayarak oluşturulan belgeyi indirebilir ve dilerseniz çıktısını alabilirsiniz.

e-Bordro Nasıl Alınır?

e-Devlet Üzerinden e-Bordro Almak İçin Tıklayınız!

Kimler e-Bordro Alabilir?

e-Bordro hizmetinden yararlanmak için 657 sayılı kanuna tabi memur, kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalışan olmanız ve maaşınızın Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi üzerinden yatırılıyor olması şarttır.

4C sigortalı veya farklı şekilde sözleşmeli olarak çalışanlar, e-bordro hizmetinden yararlanamazlar.

Eğer özel sektör çalışanı iseniz, e-bordro sisteminden faydalanmak için İnsan Kaynakları departmanı veya ilgili diğer bölümler ile iletişime geçip talepte bulunmanız gerekir.

e-Bordro Resmi Evrak Yerine Geçer mi?

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan e-Bordro sistemiyle kamu çalışanları maaş bilgilerini, çalışma saatlerini, fazla günlerini ve mesailerini içeren bir sistemdir ve resmi geçerliliği vardır.

e-Bordro Hesabı Nasıl Açılır?

e-Bordro için gerekli olan tek şey, e-devlet şifresi ve TC Kimlik Numarası. e-Devlet şifresi olmayanlar, PTT’lerden ücreti karşılığı temin edebiliyor. e-Devlet sistemi üzerinden “Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti”ni tıklayarak e-bordroyu görüntülenebiliyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!