Yeni KPSS ne zaman yapılacak? 2022 ÖSYM iptal edilen sınavların takvimini açıkladı mı?

31 Temmuz'da düzenlenen KPSS oturumları sonrasında soruların bir yayınevinin deneme sınavıyla benzerlik göstermesi sonrası Halis Aygün görevden alınmıştı. Yerine yeni atanan ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, son dakika açıklamalarında bulundu. Sınava katılan öğrenciler hangi oturumların tekrar yapılacağını merak ediyor. Peki İptal edilen KPSS ne zaman yapılacak? İşte ÖSYM Başkanının yaptığı yeni sınav takvimi açıklaması...

Yeni KPSS ne zaman yapılacak? 2022 ÖSYM iptal edilen sınavların takvimini açıkladı mı?
Yeni KPSS ne zaman yapılacak? 2022 ÖSYM iptal edilen sınavların takvimini açıkladı mı?
GİRİŞ 05.08.2022 10:29 GÜNCELLEME 05.08.2022 10:29

Lisans bölümlerinden mezun olan öğrencilerin katılımıyla 31 Temmuz'da düzenlenen KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınavlarında bazı soruların yayınevinin deneme sorularıyla benzerlik göstermesi sonrası tartışmalar yaşanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek bir öğrencinin bile mağdur edilmeyeceğinin altını çizmişti. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, görevinden alınmıştı. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, KPSS sınavına yönelik incelemelerin titizlikle devam ettiğini duyurmuştu. ÖSYM Başkanı, Bayram Ali Ersoy, sınavın iptal edildiğini duyurdu. Peki İptal edilen KPSS oturumları ne zaman yapılacak? İşte yapılan açıklama...

İptal Edilen KPSS Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Ersoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada KPSS oturumunun iptal edildiğini açıkladı. Sınava katılan ve soruları çözen binlerce aday yeni sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağını araştırıyordu. ÖSYM Başkanı açıklamasında " Yeni KPSS takviminin 17 Eylül'de başlayacağını duyurdu. Açıklamanın devamında ortaya çıkan eksiklikler ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp tedbirleri alarak ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlı olduklarını ifade etti.

Alan Bilgisi ve ÖABT Sınavları Ertelendi!

Bu hafta sonu düzenlenecek KPSS Alan Bilgisi sınavları ertelendi. 6 Ağustos Cumartesi günü  Kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri sınavları düzenlenecekti.  Aynı gün içerisinde Alan Bilgisi 2. oturum sınavlarında hukuk, iktisat, maliye sınavları yapılacak. 7 Ağustos Pazar günü ise alan bilgisi 3. oturumunda işletme, muhasebe, istatistik sınavları yapılacaktı. ÖSYM Başkanının son yaptığı açıklamayla sınavların ileri bir tarihe ertelendiği bilgisi paylaşıldı.

Adaylardan Sınav Ücreti Alınmayacak

31 Temmuz'da düzenlenen KPSS oturumuna katılan ve sınavı iptal edilen adaylardan yeni sınav için ücret alınmayacak. Normal şartlarda ÖSYM Kamu personeli seçme sınavlarında adaylardan her oturum için 115 TL, sınav ücreti alıyordu.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri