MTA en az lise mezunu personel alımı yapıyor! Başvurular ne zaman sona erecek?

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü en az lise mezunu adaylar arasından belirtilen kadrolara personel alımı yapacağını ilan etti. İşte başvuru şartları ve tarihine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

MTA en az lise mezunu personel alımı yapıyor! Başvurular ne zaman sona erecek?
MTA en az lise mezunu personel alımı yapıyor! Başvurular ne zaman sona erecek?
GİRİŞ 27.12.2022 09:15 GÜNCELLEME 27.12.2022 09:38

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4’üncü maddesinin B fıkrası uyarınca Mühendis. Tekniker ve Teknisyen kadrolarında görevlendirmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. En az lise mezunu adaylar arasından istihdam sağlayacağını açıklayan kurum, yine adaylardan en az 70 KPSS puan şartı arıyor. Başvuru şartları ve sürecine ilişkin merak edilen ayrıntılar ise yayınlanan ilan ile paylaşıldı.

BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları 12 Aralık 2022 tarihinde başlayıp 26 Aralık 2022 tarihine kadar devam edecek.

Adaylar e-Devlet Kapısı üzerinden “Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden başvurularını online olarak gerçekleştirecek.

BAŞVURU EKRANI

Kadro ve Detayları

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.

2-Görevini yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engeli bulunmamak.

3-Seyahate ve arazide çalışmaya elverişli olmak.

4-Tercih edilecek pozisyon için aranan nitelikleri taşıyor olmak.

5-2022 yılı KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Lisans mezunları için KPSSP3, Ön lisans mezunları için KPSSP93 ve ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

6-Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

7- Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." hükmüne uygun olması gerekmektedir.

8- Herhangi bir sebeple kamu görevinden çıkarılmamış olmak.

9- Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak

RESMİ İLAN METNİ

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti