Diyanet İşleri Başkanlığı en az lise mezunu personel alacak: KPSS şartsız!

Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatında istihdam etmek üzere en az lise mezunu personel alacak. Başvuru yapacak adaylardan KPSS şartı aranmayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı en az lise mezunu personel alacak: KPSS şartsız!
Diyanet İşleri Başkanlığı en az lise mezunu personel alacak: KPSS şartsız!
GİRİŞ 10.12.2023 09:15 GÜNCELLEME 10.12.2023 09:16
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre; ‘’Merkez Teşkilatında münhal bulunan ve aşağıdaki tabloda bilgileri yer alan şoför kadrolarına sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen atama yapılacaktır.’’

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Halen Başkanlığımız Teşkilatında (görevlendirmeler dâhil) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesi uyarınca çalışıyor olmak,

  • Memuriyette adaylığı kalkmış olmak,

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

  • Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış D sınıfı sürücü belgesine veya 01.01.2016 tarihinden önce alınmış E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

  • Başkanlık teşkilatında en az 2 (iki) yıl görev yapmış olmak,

  • Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin “Eşdeğer kadrolar” başlıklı 44 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılan yedinci kademe (Yardımcı hizmetler sınıfı) dışındaki ünvanlarda çalışıyor olmak veya bu unvanlarda müktesebi bulunmak. 

  1. Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanlar da bu sınava başvuru yapabilecektir. 

  2. Görev süreleri ve görevlendirme olarak çalışılan sürelerin hesaplanmasında DİBBYS (İKYS) verileri dikkate alınacağından başvuruda bulunacak personelin bu süreleri bağlı bulunduğu birimlere müracaat ederek DİBBYS (İKYS) programına işletmesi gerekmektedir. DİBBYS (İKYS) programına işlenmemiş çalışma ve görevlendirme süreleri dikkate alınmayacaktır. 

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvurular, adayların bizzat kendileri tarafından 04.12.2023- 15.12.2023 (saat 16:30) tarihleri arasında DİBBYS Programı üzerinden “https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav” yapılacaktır.

Adaylar “Başvuru Şartları”nın 4. maddesinde istenilen sürücü belgesinin önlü ve arkalı fotokopisini başvuru ekranındaki ilgili bölüme PDF formatında yükleyeceklerdir.

SINAVA İLİŞKİN TEBLİGAT ve DUYURULAR

Sınavın süreçleri ile ilgili bütün duyurular Başkanlığımızın internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

“Sınav Giriş Belgesi” alma ve sınav sonuç öğrenme işlemleri adaylar tarafından “https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav” adresi aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

SINAVIN ŞEKLİ, YERİ, ZAMANI ve KONULARI

1. Sınav, sözlü olarak Ankara’da yapılacaktır.

2. Sınav konuları;

a. Mesleki Bilgi Düzeyi (40 puan),

b. Mesleki Uygulama Düzeyi (60 puan).

3. Adaylar, sınav tarihi ve yerini belirten “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport) sınava gelirken yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport dışında başka bir kimlik belgesi kabul edilmeyecektir.

4. Sınav tarihi başvuruların tamamlanmasından sonra yapılacak gerekli hazırlıkların ardından ayrıca ilan edilecektir.

5. Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Ne alaka 4 ay önce Şikayet Et
    Bunu diyanet kendi içinde haber yapsa olmuyormu zaten dışardan alım yok kendi personelini değişik kadroya alma işi zaten haberleri oluyor bide KPSS şartı istemiyor resmen dalga geçiyorlar
    Cevapla
  • ali ak 4 ay önce Şikayet Et
    camilerdeki şu müezzin israfına son verseniz nasıl olur acaba? ha illa lehinize fetva çıkarıyorsanız en fazla her ilde 1 müezzin yeterli olur sonuçta merkezi sistem diye bişey var... ALLAHtan korkun lojmanı vb 50 bin tl maliyeti var 1 müezzinin hem şu an toplumun musikişinas bülbüllere değilde sağlam ilim sahibi davetçilere ihtiyaç var
    Cevapla
  • istanbullu 4 ay önce Şikayet Et
    imam haftalık izindeyken namazı sen kıldırırsan olur canım.
    Cevapla
  • Alis 4 ay önce Şikayet Et
    Lojman yoksa kimse basvurmaz
    Cevapla
  • osmanmert 4 ay önce Şikayet Et
    Aman ha imam alıyorsanız cuma namazı kıldırmayı bilsin. Allaha inancınız varsa torpilsiz hakedeni alın örnek olun
    Cevapla
  • metin 4 ay önce Şikayet Et
    önce sen haberi oku sonra yorum yap. Ezbere ötüyorsun
    Cevapla
  • fatih akman 4 ay önce Şikayet Et
    haberle ne alaka osmannamert
    Cevapla
  • Sosyal 4 ay önce Şikayet Et
    Şoför alıyorlar. Oku da yaz.
    Cevapla
  • çokmu lazım 4 ay önce Şikayet Et
    ne saçma ya gidde bir dünyab genç var onlardan al. birde diyanet sin ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler