Birsen Tezer kanunuyla caz yaptı!

Birsen Tezer, gençlere sevdirmeyi başardığı parçayı kendi çaldığı kanunla yorumlarken gönülleri bir kez daha mest etti.

Birsen Tezer kanunuyla caz yaptı!
Birsen Tezer kanunuyla caz yaptı!
GİRİŞ 05.10.2011 07:58 GÜNCELLEME 16.10.2015 13:58

Caz müzik sevenlerin gözde seslerinden Birsen Tezer, kah kanundaki becerisi kah rockçıları andıran performansı ile hayranlarına İstanbuh'dan seslendi.

Çoğu kimsenin Zeki Müren ile tanıdığı Bestesi Avni Anıl'a, güftesi Rüştü Şardağ'a ait Nihâvend makamındaki "Aşk bu değil yapma güzel, sen insanı güldürürsün" parçasını caz esintili yorumuyla gençlere sevdirmeyi başaran sanatçı Birsen Tezer,  "Bu parça benim yıllarımı aldı" diyerek yoğun ilgi ve beğeninin arkasındaki emeği gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz günlerde Beyoğlu'ndaki Clinic Live Music Club'da sahne alan sanatçıdan, konser boyunca dinleyicilerin, "Aşk bu değil, yapma güzel" parçasını ısrarla istemesi dikkat çekti.

Sanatçı parçasını konserinin en son bülümünde kendi çaldığı kanun eşliğinde seslendirdi ve büyük alkış aldı. Sanatçının Kanuna gitarıyla eşlik eden Akın Eldes'in gerek bu parçada gerekse diğer parçalarda yaptığı ara sololar kelimenin tam anlamıyla konseri dinleyenleri mest etti. Birsen Tezer, Akın Eldes sayesinde kendisini bu konserde rokçı gibi hissettiğini söyledi.

Ünlü sanatçıları canlı performanslarıyla müzikseverlerle buluşturan Clinic Live Music Club, geçtiğimiz günlerde Birsen Tezer konseri ile bir kez daha müzikseverlerin dikkatlerini üstlerine çekerken konuk müzisyen Akın Eldes'in gitarını konuşturduğu konserde Birsen Tezen kanun beceresini gözler önüne sererek hayranlarını coşturdu.

Tunç Özdemir'in gitar, Mümtaz Solmaz'ın bas gitar ve Ahmet Özbilen'in perküsyonda eşlik ettiği konserde sanatçı, Kalan Müzik'ten yayınlanan Cihan adlı albümündeki eserlerin yanı sıra yeni eserlerini de seslendirdi.

İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuarı mezunu olan, Bülent Ortaçgil, İlhan Şeşen, Gürol Ağırbaş gibi sanatçılarla çalışan, Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İlhan Şeşen ve Zafer Cımbıl’ın eserlerini başarıyla yorumlayan sanatçı son albümü için Erkan Oğur'dan yeni bir parça istediğini belirtti.

Sanatçı en az istek alan parçasının "sus pus" olduğunu ama kendisinin de bu parçayı çok sevdiğini söyledi.

(Haber 7)  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?