56 Çift aynı anda nikah tazeledi

Eskişehir'de, 1973 yılında Ankara Fen Lisesi'nden mezun olan 56 kişi ve eşleri aynı anda nikahlarını tazelerken, çiftlerin ikinci baharına çocukları ve torunları da şahit oldu.

56 Çift aynı anda nikah tazeledi
56 Çift aynı anda nikah tazeledi
GİRİŞ 30.06.2013 12:38 GÜNCELLEME 30.06.2013 12:38

Mezun Suat Özgür tarafından Ankara Fen Lisesi 40. yıl mezunlar kutlamaları kapsamında yapılan organizasyonda, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından ‘Aşk Adası'nda 56 çiftin nikahlarını tazeledi. Birçoğunun çocuklarıyla katıldığı nikah töreni sonrası çiftlere, temsili evlilik sertifikaları verildi. İkinci baharını yaşayan çiftler daha sonra adada bulunan kütüklere isimlerinin yazılı olduğu plakaları çakarak ikinci kez yaşadıkları mutlu günlerini ölümsüzleştirdi.

Etkinlikle alakalı bilgi aktaran mezunlardan Suat Özgür, organizasyonu Eskişehir'de yapmaktan ötürü çok mutlu olduklarını belirterek, kutlamalarına nikah töreninin ise ayrı bir renk kattığını söyledi.

‘Kahvenin 40 yıl hatırı vardır' sözünden yola çıktıklarını anlatan Özgür, “Bizler Ankara Fen Lisesi'nin 1973 yılı mezunlarıyız. Biliyorsunuz 2013 yılı bizim mezuniyetimizin 40'ıncı yılı oluyor. ‘Kahvenin 40 yıl hatırı vardır' sözünden yola çıkarak mezun olan arkadaşlarımızı Türkiye'nin bir ilinde toplamayı düşünmüştük. Son yılların en gözde, en turistik mekanı olarak ilk aklımıza gelen yer Eskişehir'di ve sağ olsun Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'de hocamız olarak bize belediyenin imkanlarını açarak kutlamamızı burada yapmamız için yol gösterdi. Bizde o dönem mezun olan 93 arkadaşımızdan 56'ını eşleri, çocukları ve torunlarıyla toplayarak buraya geldik. Sürpriz olarak da belediye başkanımız bizim burada nikah törenlerimizi tazeledi. Bu da bizim için çok güzel bir sürpriz oldu. 40'ıncı yıl buluşmamıza ayrı bir renk kattı ve hepimiz çok duygulandık, onurlandık” dedi.

Kıbrıs'ta hayatlarını sürdüren çiftlerden Işıkay-Yonca Ayberk çifti ise, Eskişehir'i çok beğendiklerini aktararak, ikinci kez nikah törenlerinin yapılmasından dolayı da çok mutlu olduklarını kaydetti.

Erzurum'da yaşayan çiftlerden İlknur ve Bediye Salman çifti de duygularını şöyle ifade etti:

“Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde görevliyiz. Ankara Fen Lisesi'nin 1973 mezunlarıyız ve Eskişehir' nikah tazelemeye geldik. Ayrıca Eskişehir çok gelişmiş ve Avrupai bir şehir, burada bulunmaktan çok mutluyuz.”

Törenin ardından çiftler, kentin çeşitli tarihi mekanlarını gezdi.

(İHA)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı