Babama müebbet verildi, çok mutluyum!

Devletin koruma vermediği Ayşe Paşalı eski eşi tarafından öldürülmüştü. Eski eşe ağırlaştırılmış müebbet verildi. Paşalı'nın kızları babalarına verilen cezaya çok sevindi.

Babama müebbet verildi, çok mutluyum!
Babama müebbet verildi, çok mutluyum!
GİRİŞ 13.05.2011 10:55 GÜNCELLEME 13.05.2011 10:55

Ömer Emlik'in haberi

Ayşe Paşalı... Şiddet nedeniyle boşandığı eşi tarafından tehdit edilince koruma istedi. Ancak talebi kabul edilmedi. 7 Aralık 2010 günü sokak ortasında 11 bıçak darbesiyle öldürüldü. Cinayetten yargılanan eski eş İstikbal Yetkin hakkında mahkeme altı ay içinde kararını verdi: Ağırlaştırılmış müebbetine...

Boşandığı eşi İstikbal Yetkin tarafından sokak ortasında 11 yerinden bıçaklanarak öldürülen ve kadına yönelik şiddet konusunda simge haline gelen Ayşe Paşalı cinayetiyle ilgili davada karar çıktı. Mahkeme, eski eş İstikbal Yetkin'i 'ağırlaştırılmış müebbet' hapisle cezalandırdı.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasında, son sözleri sorulan İstikbal Yetkin, 'Eşimi seviyorum, pişmanım' dedi. Eski eşin ifadelere salonda tepkilere neden oldu. Ayşe Paşalı'nın kızları Burcu ve Busegül Yetkin de babaları için 'Hala bizi tehdit ediyor. Pişmansa bizi nasıl tehdit ediyor?'' diye bağırdı. Yaşanan gerginliğin ardından Mahkeme Başkanı Tekman Savaş Nemli, İstikbal Yetkin hakkında, 'Tasarlayarak, kasten öldürmek'ten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verildiğini açıkladı. Hüküm, bir üyenin 'Takdiri indirim uygulansın' talebi nedeniyle oy çokluğuyla verildi. Mahkemenin kararı alkışlarla karşılandı. Ayşe Paşalı, şiddet nedeniyle boşandığı eşi tarafından tehdit edilmiş bunun üzerine devletten koruma istemişti. Ancak bu talep reddedildi. Paşalı, geçen aralıkta evinin önünde kocası tarafından 11 bıçak darbesiyle öldürülmüştü.

Hak ettiği cezayı aldı, mutluyum

Paşalı Ailesi'nin avukatı Elif Kabadayı Tatar, kararın kadın cinayetlerine ilişkin davalarda örnek olmasını beklediklerini söyledi. Ayşe Paşalı'nın kızı Burcu Yetkin ise 'Hak ettiği cezayı aldığı için mutluyum. Umarım örnek olur, başkalarının başına böyle bir şey gelmez' dedi.

Türkiye'de 'şiddet' nöbeti

Kadına yönelik şiddetin sembolü haline gelen Ayşe Paşalı davasının karar duruşması öncesinde İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde nöbet tutan kadınların eylemi dün de sürdü. Bodrum'daki gösteriye destek veren 92 yaşındaki Mefaret Yurtkoruyan, 'Erkekler de şiddete karşı çıkmalı. Çünkü onların da anneleri kadın' dedi.

AKŞAM

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor