Adeviye Meydanı bu hale geldi

Mısır'da dün ordu birliklerinin darbe karşıtlarını dağıtmak için Adeviyye Meydanı tamamen boşaltıldı. Çadırlar yakıldı, sahneler yıkıldı. Rabia Camii ateşe verildi. İşte Adeviyye Meydanı'nın son hali.

GİRİŞ 15.08.2013 10:20 GÜNCELLEME 15.08.2013 12:40

Mısır'da resmi kaynaklara göre 278, resmi olmayan kaynaklara göre ise 2200 kişinin öldüğü, 10 binden fazla kişinin yaralandığı katliamda darbe karşıtı Mısırlıların en büyük direniş meydanı olarak bilinen Rabiatul Adeviyye meydanı tamamen boşaltıldı.

Göstericileri boşaltmak için girilen meydanda kimi kaynaklara göre binlerce kişi hayatını kaybetti. Daha önce imam olan kişinin namaz kıldırdığı, sloganların atıldığı, şiirlerin okunduğu sahne ise tamamen yakılarak kullanılamaz hale geldi.

Adeviyye Meydanı, darbe gerçekleştiğinde bu yana darbe karşıtlarının en kalabalık olduğu meydandı. Daha önce yine ordu güçleri tarafından sabah namazı ve meydan katliamında toplamda 300 kişi hayatını kaybetmiş, ancak darbe karşıtları meydanları terketmeyeceğini söyleyerek eylemlerine devam etmişti.

Bayram boyunca yapılan diyalog çalışmaları da sonuç vermeyince Abdulfettah Sisi meydanda toplanan göstericileri dağıtmak için geniş bir operasyon düzenledi. İçişleri Bakanlığı müdahalenin sadece gaz ve göz yaşartıcı bomba ile yapıldığını söylese de ajanslara düşen görüntülerden başından, göğsünden ve sırtından mermiyle vurulmuş olan onlarca kişi görüldü.

Meydanı boşaltmakla kalmayan ordu güçleri, meydanda bulunan Rabia Camisi'ni de ateşe vererek kullanılamaz hale getirdi.

Büyük bir katliamın gerçekleştiği saldırı sonrası Adeviye Meydanı boşaltılırken darbe karşıtı Mısırlılar, binlerce ölüye rağmen meydanları terketmekten vazgeçmiyor. 17 yaşındaki kızını kaybeden İhvan Lideri Muhammed El-Biltaci, Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Kardavi ve başka birçok lider Mısır halkını barışçıl olmak kaydıyla meydanlara inmeye davet etti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki