Mısır'da resmi ölü sayısı 525'e yükseldi

Mısır'da dün güvenlik güçlerinin darbe karşıtı göstericilere kanlı müdahalesiyle başlayan olaylarda ülke genelinde 525 kişinin öldüğü açıklandı. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre 3 bin 700'den fazla insan da yaralandı.

GİRİŞ 15.08.2013 14:47 GÜNCELLEME 15.08.2013 16:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fakat sadece Adeviyye Meydanı yakınındaki İman Camii'ne 250'ye yakın cesedin getirilmesi, can kaybının çok daha fazla olduğunu gösteriyor. Bazıları yanmış cesetler kefenlendikten sonra, kokmamaları için vantilatörlerle sıcaklık düşürülmeye çalışılıyor. Cenazeler, aileleri tarafından teslim alına kadar burada bekletiliyor. Sağlık Bakanlığı ise sadece hastanelere getirilen cenazelerle ilgili istatistik açıklıyor.

ASKERİ MAHKEMELER ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Bu arada dün olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından siviller de askeri mahkemelere sevk ediliyor. Süveyş şehrinde kiliseleri yakmak ve cinayet suçlamalarıyla 84 kişi askeri savcıya sevk edildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • nurettin gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Hasut Yahudilerin Taşeronları. Bu taş kalpli vicdansız müstebitleri Allahın kahhar ismi celiline havale ediyoruz.Masum ve mazlumun kanı onların vicdanını kavuracak ve bin pişman olacaklar.Şehit olanlar ise Rahmeti rahmana cennet ile Müjdeleniyorlar.
    Cevapla
  • Murat Diniz 10 yıl önce Şikayet Et
    Ergenekon tezgahlarıyla aynı. Bizim solcu örgütler kendi adamlarını vurur sonra mülsümanlara saldırır, ergenekon cami bombalama planları yapar suçu müslümanlara atar. Orada sisi bizde ulusalcılar kafa aynı kafa. Zevkten 4 köşe oluyorlar gezide hükümeti devirip bir darbe çıkaramadılar şimdi mısırla teselli oluyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber