İsrail ateşkes ilan etti!

Gazze'de 72 saatlik ateşkesin 2 saat sonra bozulmasının ardından bir kez daha ateşkes ilan edildi.

İsrail ateşkes ilan etti!
İsrail ateşkes ilan etti!
GİRİŞ 04.08.2014 01:37 GÜNCELLEME 04.08.2014 03:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrail bu sabah saat 10.00 ile 17.00 arasında geçerli olmak üzere insani ateşkes ilan etti. Yapılan açıklamada ateşkesin Gazze'nin büyük bir bölümünde geçerli olacağı belirtildi.

Gazze'de taraflar en son, geçen cuma 72 saatlik ateşkes konusunda anlaşmaya varmıştı.

Ancak söz konusu ateşkes, yalnızca 2 saat sürmüş ve İsrail tanklarının ateşi sonucu 50'den fazla Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail çatışmalar sırasında bir askerinin Hamas tarafından kaçırıldığını açıklamış ancak iddia Hamas tarafından yalanlanmıştı.

BM'YE AİT OKULU VURMUŞTU

Öte yandan saldırılarına dün de ara vermeden devam eden İsrail, gelen tepkilere rağmen üçüncü kez BM'ye ait bir okulu vurdu. 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya, ABD ve BM'den de tepki geldi.

İsrail, 7 Temmuz'da hava ve denizden saldırmaya başladığı Gazze'yi, 17 Temmuz'dan itibaren de karadan vurmaya başlamıştı.

YORUMLAR 2
  • Erhan ACUN 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu okullarda İsraile saldırı olsa dahi.... Eğer İddia edildiği gibi bu okullarda İsrail tarafına roket ve füze atılsa dahi İsrailin bu okulları vurmaya hakkı yokur. Çünkü önce diplomasinin gereği İsrail BM' ye baş vurur BM ise gerekli incelemelerin yapılması için söz konusu okullara heyet gönderir ve gerekli incelemeleri yaptırır. Bulgular İsraili haklı çıkarırsa BM kendisi de müdahale edebilir. İşte Yahudi şımarıklığı Yahudinin bu şımarıklığı diplomasi miplomasi dinlemiyor. Artık birilerinin bu şımarık ve kibirli millete dur demesi zamanı geldi de geçiyor da... Amerika dünyanın süper gücü olduğu halde bunlar gibi şımarıkça hareket etmiyor.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ,,Ey İsrail Bilesin,ki Allah Hükmünde Galiptir ,,. İngiltere, İngiltere, İngiltere, Filistin,de ki katliam için hesap vereceksin bunu bilesin,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin