İsrail Filistinlilere ait evleri yerle bir etti

İsrail Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ediyor. Buldozerler bu sabah El Halil kentinde Filistinlilere ait evleri yerle bir etti.

GİRİŞ 28.10.2014 13:34 GÜNCELLEME 28.10.2014 13:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İşgal sonucu yapılan illegal Yahudi yerleşim biriminin yanında bulunan Filistinli ailelerin evleri, buldozerle yıkıldı. Yıkımın gerekçesi yerleşim birimlerinin güvenliği olarak gösterildi.

Filistinli aileler, yıkımı göz yaşları içerisinde izledi, yıkım sırasında aileler evlerindeki bazı eşyaları kurtarma çabasına girdi. Yıkılan evlerin enkazında namaz kılan Filistinliler de kameralara yansıdı.

BİNE YAKIN YENİ KONUT KARARI

İsrailli üst düzey bir hükümet yetkilisinin AFP ajansı'na yaptığı açıklamaya göre, Doğu Kudüs'ün güneyindeki Har Homa yerleşimine yaklaşık 400 konut, yine Doğu Kudüs'ün kuzeyindeki Ramat Şlomo yerleşimine de 600 dolayında konut inşa edilecek. 

İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında kurduğu yerleşim yerleri, barış müzakerelerini zorlaştırması nedeniyle AB ve ABD 'nin tepkisine yol açıyor. 

YORUMLAR 5
  • Salih Abi 9 yıl önce Şikayet Et
    Filistin YARALI VE MAHZUN,MESCIDI AKSA MÜKEDDER,AYASOFYA KAPALI VE BOYNU BÜKÜK,dünyada oluk oluk müslüman kani akiyor,ISLAM ADINA ISLENEN KATLIAMLAR,iskenceler tecavüzler,bütün bunlarin yasandigi islam alemi,birbirinin kuyusunu kazmakla mesguller,ya rabbim ne büyük bela bu.ALLAHIM:sevdigin kullar hürmetine bu belalari müslümanlarin üzerinde kaldiriver.
    Cevapla
  • bir kul 9 yıl önce Şikayet Et
    yapın konutları. Zannedin zulmünüz yanınıza kar kalacak. Mabedi de ele geçirecek ve kendi mabedinizi yapacaksınız. İşte o zaman hakkınızda hüküm verilecek. Bir felaket gelip başınıza sizi yokettiğinde filistinlilere hazır konut olur.
    Cevapla
  • BAŞIMIZA İŞIDI BELA ETTİLER 9 yıl önce Şikayet Et
    ORDA İSRAİL ZULMUNE DEVAM EDİYOR KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL MAALESEF HÜKÜMETİMİZDEN DE SES ÇIKMIYOR.O KADAR DERT VARKİ AMAN RABBİM BİZLERE YARDIM ET.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet'in 100. yılında tamamen gidecekler! Hedef bu! Geldikleri gibi değil üstelik, tokatla, şamarla... Avrupa'nın ömrü, Ortadoğu'nun geleceği bizim elimizde! Bu nedenle saldıracaklar! Kendileri yok olmasın, biz de büyük olmayalım diye gelecekler! Onlar için TÜRK KABUSU başladı anlayacağınız! Washington ve Moskova da bizim yanımızda! Mecburlar! Biz olmadan bu bölgede var olma şansları yok! Gördünüz! İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, ABD'nin Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dışişleri Bakanı John Kerry ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice tarafından "Randevu defterimiz dolu!" diyerek geri çevrildi! İçeri alınmadı! Bu AK Parti'den birinin başına gelseydi dünya basını aynı anda aynı manşetleri atardı! Herkes bize muhtaç!
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    cok kasiliyorsun ama olanlar hepde ülkemize ve milletimize karsi oluyor. son günlerde yasanan olaylar sanki hic olmamis gibi davranmak hicde komik degil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi