Suriye'den operasyon hakkında ilk açıklama

Suriye hükümeti, Türkiye'nin Şah Fırat Operasyonu ile ilgili açıklama yaptı. Ankara'nın sorumlu tutulacağını belirtti.

Suriye'den operasyon hakkında ilk açıklama
Suriye'den operasyon hakkında ilk açıklama
GİRİŞ 22.02.2015 14:04 GÜNCELLEME 22.02.2015 17:14
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Suriye Devlet Televizyonu'na yapılan açıklamada Şam rejimi Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine girmesini saldırganlık olarak niteledi.

Şam rejimi, Türkiye'nin operasyonla ilgili Suriye'nin Türkiye'deki konsolosluğuna bilgi verdiğini ancak bir anlaşmayı varılmasını beklemeden harekete geçtiği belirtildi. 

Şam rejimi, bu operasyonun yansımalarından Türkiye'nin sorumlu olacağını söyledi.

Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada, "Türk Dışişleri Bakanlığı, Süleyman Şah mezarını başka bir mekana taşıma operasyonundan bir gün önce Suriye’nin İstanbul’daki Konsolosluğuna resmi bir şekilde bildirdi. Fakat Türk otoriteleri 1921 yılında Türkiye ile o dönemin işgalci Fransız otoriteleri arasında imzalanan anlaşmanın öngördüğü gibi bu konuda Suriye’nin onayı beklenmedi" denildi.

"Süleyman Şah Türbesinin Rakka kırsalında terör örgütü IŞİD'in yoğun olarak bulundukları bir bölgede olduğu" ifade edilen açıklamada, "IŞİD'in bölgede bulunan tüm mezarlar, türbeler ve kiliselerin yanı sıra çok sayıda mescit ve camiyi de yıkmalarına rağmen Süleyman Şah türbesine hiçbir şekilde saldırmadığı" belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Türkiye'nin Süleyman Şah türbesine ilişkin anlaşmanın hükümlerini ihlal etmesini ve bu ihlalin yol açacağı sonuçlardan Türk otoritelerinin sorumlu olacağının" altı çizildi.

YORUMLAR 79
  • KARTAL 9 yıl önce Şikayet Et
    Suriye bizim, Irak bizim, Irak bizim, Arabistan, Trablus, Libra bizim. Mısır Cezayir Ürdin Fiistin Kuveyt bizim. Sadece bi kesinti oldu arada. Yeniden bizim olacağı günü bekliyoruz...
    Cevapla
  • kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence işite savasmamiz gerekiyor çünkü muslumanlarada zarar veriyorlar buna dur diyemeyiz adam öldürün allahu ekber demek müslüman demek de yildir kadınları satıyorlar ve tecavuz ediyorlar bence savasmaliyiz
    Cevapla
  • babageldı 9 yıl önce Şikayet Et
    bıçak kemiğe dayanınca azdan az ,çoktan çok gider...fifi
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    ha esed,ha parelelin kuklası şer ittifak;tıpatıp aynı!
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Suriye devleti Türkiyeden izin almadan suriyeli bir vatandaşının türbesini operasyonla, tankarla almaya çalışırsa siz suriyeye ne dersiniz acaba?
    Cevapla
  • misafir44 9 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir devletin, kendine ait toprakların ve vatandaşlarının güvenliğini koruma noktasında birilerinden izin alması diye bir şey yoktur. Suriye'ye bir şey sorunca egemenlik haklarımızın düşeceği durum ne olur, bir düşünmek lazım. Güvenlik nedeniyle 1 vatandaşınızı tahliye etmek gibi bir kabri yada önem verdiğiniz herhangi bir yapıyı/nesneyi/varlığı tahliye etmek/kurtarmak aynı mantıktadır. Türkiye burada geleceğe dönük "risk yönetimi" gerçekleştirmiştir.
    Cevapla
  • abdullah ünal 9 yıl önce Şikayet Et
    kardes bu soruyu sormadan evvel suriyede kac tane devletın askerı var savasan +suriyeyi o kadar seviyorsan golan tepeleri icin git israile karsı suriye icin savaş nede olsa 1967 den beri israilin isgali altında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!