Türkmen lider: PKK’nın petrolünü de Esad alıyor

Türkmen lider Samir Hafez, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hafez, PKK’nın Suriye’de çıkardığı petrolü, Rusya’nın Esad’a sattığını söyledi.

Türkmen lider: PKK’nın petrolünü de Esad alıyor
Türkmen lider: PKK’nın petrolünü de Esad alıyor
GİRİŞ 08.12.2015 08:30 GÜNCELLEME 08.12.2015 08:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD’nin Esad’ın DAEŞ’ten petrol aldığını, Rus firmalarının da buna aracılık yaptığını duyurmasının ardından, bu kirli ticaretin bir ayağında da terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin bulunduğu ortaya çıktı.

Suriyeli Türkmen Lider Samir Hafez, STAR’a yaptığı açıklamada, PYD ile Esad arasında yapılan petrol anlaşmasına Rusya’nın da aracı olduğunu söyledi. Suriye’de 150 bin varil petrol üretildiğini söyleyen Hafez, “Bu kuyuların yarısı DAEŞ’te yarısı da PYD’nin elinde. İkisi de çıkardıkları petrolü Esad rejimine satıyor” dedi.

Hafez, “PYD’nin bin 420, DAEŞ’in 300 kuyusu var. PKK günde 75 bin varile yakın petrol üretiyor. George Haswani onu da alıyor, Esad’a veriyor. O da petrolü gönderiyor ve ihtiyacı olan mazotu elde ediyor. Çünkü Suriye rejimi için petrol yok mazot var” diye konuştu. 

YALAN ORTADA

Rusya’nın ‘Türkiye’nin , DAEŞ’ten petrol aldığı iddiasına da değinen Hafez, “İddia edilen rakam günde 300 bin varil. Oysa ki Suriye’de petrol üretimi günde 150 bin varile düşmüş durumda. Bunun da yarısı DAEŞ, yarısı PYD’nin elinde. İkisi de şu anda Esad rejimine enerji yani mazot sağlıyor. Esad elindeki petrolün çoğunu vererek yerine mazot alıyor. Suriye’de mazot olmazsa, fırından ekmek çıkmaz, araçlar çalışmaz. Türkiye’nin DAEŞ’ten petrol aldığı yalanı buradan ortaya çıkıyor zaten” dedi.

ÇIKAR PEŞİNDE

Rusya’nın bölgede bulunmasında gaz haritalarının etkili olduğunu anlatan Samir Hafez, “Mısır’ın kuzeyinde 240 trilyon metreküp gaz rezervi bulundu. Rusya, hem şu andaki gaz satışında kendini ön planda tutuyor, hem de o bölgeye yerleşerek tüm koridorlara hakim olup gazdan pay almak istiyor” diye konuştu.

Suriye Lazkiye’de 24 metre derinlikten kullanılabilir petrol çıktığını belirten Samir Hafez, “Rusya’da petrol birkaç kilometre derinlikte çıkıyor. Rusya, OPEC’e taahhütleri gereği kendi ülkesindeki petrolü çıkartmak zorunda. Petrolün varili şu anda büyük düşüş yaşayarak Rusya’nın çıkartma maliyetine yaklaştı.Ortadoğu’da bulunmasındaki amaç petrol fiyatını  artırıp yeniden para kazanmaya çalışmak” ifadesini kullandı.  

AKDENİZ KORİDORU 

Türkmen Lider Hafez, “Bayırbucak’a saldırmalarının sebebi Kürt kantonlarını Akdeniz’e ulaştırmak. Bunu yaparlarsa iki şeyi başaracaklar. Türkiye’nin önüne PKK’nın sahip olduğu bir hat çekerek iç karışıklıkla ülkeyi dış meselelerle uğraşamaz hale getirmek, ikincisi de Akdeniz’e uzanan koridorla Rusya’nın kontrolünde ve ABD’nin de yararlandığı bir enerji sevk hattı oluşturmak” diye konuştu.  

KIZILDAĞ’I VERMEYECEĞİZ

Kızıldağ’da şiddetli çatışmalar olduğunu anlatan Samir Hafez, “Bayırbucak’ta Kızıldağ bir bizim bir Esad’ın elinde. Esad’ın eline geçince hemen yine saldırıyoruz ki oraya ağır silahlar koymasın diye. Bunu BBC de çok merak etti bana ‘Sizin elinizde silah da yok nasıl orayı koruyorsunuz’ diyor. Ben de ‘Rus uçağı vurmadığı zaman biz orayı geri alabilecek durumda oluyoruz’ dedim. Yani Kızıldağ, çok el değiştirecek daha. Biz onu son ana kadar vermek istemiyoruz. Yaşayanlar da terk etmek niyetinde değiller” ifadesini kullandı.

KAYNAK: ERDİNÇ AKKOYUNLU - STAR
YORUMLAR 5
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    HDP ermeni GÜDÜMLÜ´DÜR KIM ONLARA OY VERIYORSA ONLAR DA ERMENISTANA VERMISTIR
    Cevapla
  • Bilge 8 yıl önce Şikayet Et
    PYD içinde gerçekten müslüman birileri var mı bilmiyorum ama varsa onlara da İŞİD'in içine safça katılmış cahillere de İran ordusunda cihat yaptığını sanan gafillere de sesleniyorum: Yanlış yolda gidiyorsunuz. İsterseniz 1000 km hızla gidin ters tarafa gittiğiniz sürece menzile ulaşamazsınız. Cennet değil cehenneme ulaşırsınız. Zira siz zalimlerle müşriklerle islam düşmanlarıyla iş tutuyorsunuz
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Sınırlarımız icerisinde su mayınlı bolgelerde bir petrol aramadınız gitti yani. Aramadığınız yer kalmamıstı.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne acı bir durum kendi topraģından çıkan petrolü satın almak.
    Cevapla
  • onur 8 yıl önce Şikayet Et
    kahrolsun yok olsun işid ve destekçilerine
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!