Türkiye uyardı Rusya 4 uçak daha gönderdi

Rusya Türkiye sınırında yaptığı son ihlâlin ardından Lazkiye'ye 4 uçak daha gönderdi.

Türkiye uyardı Rusya 4 uçak daha gönderdi
Türkiye uyardı Rusya 4 uçak daha gönderdi
GİRİŞ 01.02.2016 12:35 GÜNCELLEME 01.02.2016 12:35
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Ankara, Su-34 tipi Rus bombardıman uçağının Türkiye hava sahasını ihlâl etmesinin ardından Moskova’dan izahat beklerken, Rusya Savunma Bakanlığı’nın olası hava düellosuna karşı Suriye’deki Lazkiye Havaüssü’ne dört modern Su-35 avcı uçağı gönderdiği ortaya çıktı. NATO standartlarına göre; “Flanker E+” olarak bilinen Su-35 çok amaçlı avcı uçağının elektronik parazit üreten donanım taşıdığı da kaydedildi.

İddia, Rus Kommersant gazetesine ait… Rusya Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırılan haberde, “Suriye ile Türkiye arasında havada olası sıcak çatışma ihtimaline karşı Lazkiye’deki Hmeymim Üssü’ne 4 adet Su-35 savaş uçağı takviyesi yapıldı. Beşinci nesil savaş uçaklarına yakın 4++ sınıfına giren bu uçaklar Hazar üzerinden ve sırasıyla İran ve Irak topraklarından geçerek Suriye’deki üsse nakledildi” dendi.

UÇAK SAYISI 70'E YÜKSELDİ

30 Ocak tarihinde gerçekleştiği belirtilen nakil işleminin yine Tu-154M nakliye uçağından çekilmiş görüntüleri de yayınlanırken, haberde, “Yeni savaş uçaklarının üzerlerinde elektronik muharebe aracı, düşman uçaklarına hedef şaşırtmaya yarayan “Hibina-M” düzeneğinin monte edildiği de gözleniyor” ifadesi kullanıldı. Kommersant, 4 uçak da eklenince Lazkiye’deki Rus uçak filosunun 70’e ulaştığını yazdı. 

 

YORUMLAR 43
  • makif 8 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA kaşınma. TÜRK Affetmez / unutmaz
    Cevapla
  • Harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu gerginlik 3 cü dünya savaşının provalari kul sıkışmayinca Hızır yetişmez ne Rusyadan nede başkasından korkmuyoruz allah bizimle köle gibi yaşamaktansa vatan için şehit olmak daha iyidir allah bütün Müslümanları korusun
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence o hava üssüne muhalif veya türkmenlerden intihar bombacıları veya silahlı saldırı düzenleyip veyahut topla vurularak uçak kalkmadan imha edilmeli.rusya kafasına göre üsse uçak yığmamalı
    Cevapla
  • Rotterdam 8 yıl önce Şikayet Et
    Kasiniyorlar yine. Takmazsalar indirin ucaklarini. Simarik rusya
    Cevapla
  • 08 şerif 8 yıl önce Şikayet Et
    Lider salatalık gibi tarlada yetişmez.Her lider salatalık olmaz hersalatalık lider olmaz.Güç dengeleri farklı olabilir.herkes bu iyi bilmeliki bizim kimsenin toprağında gözümüz yok.sakın farklı girişimlerde bulunulmasın.Bir ata sözü vardır.bir alay arslanın başına bır geyik komutan vermektense.bir alay geyiğin başına bir arslan komutan verilmesi daha efdeldir.Evet belki içimizde törör var fakat vatan sözkonusu olursa 78 bin yekvücut birer arslandır.denemeye kalkışmayın.akıllı olun.vereceğiniz emirle askeriniz dahi uymaz.bunu böyle bil.saygılarımla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi