Zalim Esed saldırıya geçti!

Esed rejimi ordusu ve İran komutasındaki Şii milisler, Halep'in doğusunda sağlanan ateşkesi ihlal ederek saldırıya geçti.

GİRİŞ 14.12.2016 11:00 GÜNCELLEME 14.12.2016 14:19
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

Halen kent merkezinin doğusunda kuşatma altındaki bölgede bulunan AA muhabirinin bildirdiğine göre, rejim güçlerinin bulunduğu cephe hatlarından 10.30 sularında top ve havan atışları başladı.

Muhaliflerin kontrolündeki 6 kilometrekarelik yerleşim alanının farklı noktalarına, son 40 dakika içerisinde onlarca top ve havan mermisi düştü.

Türkiye'nin arabulucuğunda, Rusya öncülüğündeki rejim güçleri ile muhalifler arasında dün 19.00 sularında sağlanan ateşkesten sonra saldırılar durmuştu.

Ateşkes ile kuşatma altındaki sivil ve silahlı muhaliflerin tahliyesini öngören mutabakat, bölgeden ilk etapta yaralıların, ardından sivillerin ve silahlı muhalif grupların güvenli biçimde İdlib iline nakledilmelerini öngörüyordu.

Halep'in güneybatısında yer alan muhaliflerin kontrolündeki İdlib ili, Hatay'ın karşısına denk düşüyor.

SAVAŞ UÇAKLARI BOMBALIYOR

Ateşkesin sabah saatlerinde ihlal edildiği iç savaş kentinde öğle saatlerinde şiddetli çatışmalar yeniden başladı. Dakikalar sonra savaş uçakları muhaliflerin bulunduğu noktaları bombardımana tuttu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 151
  • salih 7 yıl önce Şikayet Et
    şunda belirtmek istiyorum ki eğer Hizbullah ya da İran Sünniler'i katletmek isteseydi önce kendi ülkelrinden başlardı. selametle
    Cevapla
  • SALİH 7 yıl önce Şikayet Et
    bunun yanı sıra Hizbullah'ın İsrailli yenmesi; Hizbullah'ı gerek orta doğuda gerekse tüm İslam dünyasında gurur kaynağı olmuş ve bununla beraber Arapların İsrail'e yenilmesi ile kaybedilen onuru kurtararak tüm İslam ümmetinin onuru olmuştur.
    Cevapla
  • GERÇEKLER 7 yıl önce Şikayet Et
    Tekfirci Teröristler Halep ve İdlib Kırsalını Füzelerle Vurdu 3 Şehid 17 Yaralı Bölge Kaynaklarından Edinilen Bilgiye Göre Tekfirci Teröristler Ateşkes Anlaşmasını 3.Kez Bozarak Halep’in Bostan El Kasır Mahallesi İle İdlib Şehrine Bağlı Keferya Ve Fua Beldelerini Füzelerle Vurması Neticesinde Halep’te 2 Sivil Şehid Oldu, 12 Sivil’de Yaralandı, Keferya Ve Fua Beldelerinde İse 1 Sivil Şehid Oldu, 5 Sivil’de Yaralandı
    Cevapla
  • türkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar zor durumda peki arap birliği ne işe yarıyor islam işbirliği teşkilatı ne yapıyor niye bu kadar aciziz...
    Cevapla
  • efem 7 yıl önce Şikayet Et
    İnançsız millet ler işte böyle zalimler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Geri dönüş yok
Türkiye'nin hamlesi işgalci İsrail'i derinden vurdu: Bu işe başka ülkeler de bulaşırsa...