İsrail iki ülkedeki büyükelçilerini geri çağırdı

Netanyahu, BMGK'nın İsrail'in Filistin topraklarındaki faaliyetlerini durdurması yönündeki kararı sonrası, BM kararının altında imzası olan iki ülkedeki büyükelçileri geri çekti.

İsrail iki ülkedeki büyükelçilerini geri çağırdı
İsrail iki ülkedeki büyükelçilerini geri çağırdı
GİRİŞ 24.12.2016 14:56 GÜNCELLEME 24.12.2016 14:56
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

BM Güvenlik Konseyi'nin, İsrail'in Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşim faaliyetlerini durdurması yönünde aldığı kararın yankıları sürüyor.

Kararın ardından açıklama yapan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, kararı 'utanç verici' olarak niteledi. Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada; "İsrail, bu utanç verici, İsrail karşıtı kararı reddediyor. Bu kararın sonuçlarına katlanmayacağız" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, karar konusunda çekimser kalan Obama yönetimi eleştirilirken, "Obama yönetimi sadece İsrail'i korumakta çuvallamadı aynı zamanda BM içindeki israil karşıtı grupla gizlice iş çevirdi. İsrail, yeni ABD Başkanı seçilen Donald Trump yönetimiyle çalışmak için ileriye bakıyor. Kongredeki bütün dostlarımızla, bu saçma kararın zararlı etkileri üzerine konuşacağız" ifadelerine yer verildi.

DİPLOMATİK MİSİLLEME

İsrail ayrıca, tasarıyı konseye sunan dört ülkeden ikisi olan Senegal ve Yeni Zelanda'ya diplomatik misilleme uygulamaya karar verdi. İsrail, Senegal'e verilen bütün yardımların kesildiğini duyururken, iki ülkedeki elçilerini de geri çağırdı.

İsrail'in tasarının arkasındaki diğer iki ülke olan Malezya ve Venezuela ile ise diplomatik ilişkisi bulunmuyor.

İsrail'in işgali altındaki Filistin topraklarında yasa dışı tüm yerleşim faaliyetlerini "derhal ve tamamen" durdurmasını talep eden karar, 14 oyla BMGK'da kabul edilmişti.

Şimdiye kadar BMGK'da İsrail'e yönelik eleştirilerin karşısında duran ve 2011'de İsrail'in yasa dışı yerleşim birimlerini kınayan karar tasarısını veto eden ABD, ilk defa çekimser oy kullanmışıt.

YORUMLAR 9
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    hadee hadeee
    Cevapla
  • İ genç 7 yıl önce Şikayet Et
    Oyun içinde oyun oynayın bakalım bu oyunların biteceği günün ateşi yakıldı allahin izni ile bitecek siniz mazlumun öcünü alacağı gün geliyor
    Cevapla
  • hani nerdeeeee 7 yıl önce Şikayet Et
    yani bu tasariyla israil isgal etiyi topraklardan cekilecekmi
    Cevapla
  • Galip hoca 7 yıl önce Şikayet Et
    İslam coğrafyasının gazını boşaltması projesidir bu yutmayın alemi islam
    Cevapla
  • Aliyül Ala 7 yıl önce Şikayet Et
    O topraklar bizimdir. Selehattin eyyübiden itibaren bizimdir. Tapuları osmanlı arşivlerinde başbakanlıktadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti