Nuceyfi'den IKBY bayrağı ve Musul için sert tepki

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame en-Nuceyfi, Musul sivil katliamlar nedeniyle hükümetin adım atması gerektiğini dile getirirken, Kerkük'te yaşanan IKBY bayrağı krizini eleştirdi

Nuceyfi'den IKBY bayrağı ve Musul için sert tepki
Nuceyfi'den IKBY bayrağı ve Musul için sert tepki
GİRİŞ 29.03.2017 09:18 GÜNCELLEME 29.03.2017 09:55

Nuceyfi, Bağdat'ta yaptığı basın toplantısında, Musul'un batısında Federal Polis Güçleri tarafından sivillere ve yerleşim yerlerine yönelik rastgele saldırı düzenlendiğini ifade ederek, "Musul'un batısındaki askeri operasyonlar normal bağlamından koptu ve güç kullanımı konusunda abartı düzeyine ulaşıldı. Operasyonlar durdurulup plan ve yöntemler yeniden gözden geçirilmeli" dedi.

"Musul'un batısında binlerce sivil sorumsuzca katledildi. Binlerce ceset yıkılan evlerin enkazı altında bulunuyor" diyen Nuceyfi, Federal Polis Güçleri'nin Musul'un batısında çok sayıda mahalleyi yerle bir ettiğini vurgulayarak, "Bu yöntem halen devam ettiriliyor. Bunu reddediyor ve kınıyoruz. Konuyla ilgili uluslararası soruşturma açılmasını talep ediyoruz. Irak hükümeti soruşturmayı tarafsızca yapmaya muktedir değil" şeklinde konuştu.

"IKBY BAYRAĞI KABUL EDİLEMEZ"

Kerkük kentindeki il meclisinin tek taraflı kararıyla resmi kurum ve kuruluşlara Irak bayrağının yanında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının asılması sorusunu yanıtlayan Nuceyfi, şunları kaydetti: "Bu, kabul edilemez, kentin bileşenleri arasındaki ulusal birliğe aykırıdır ve bunlar arasındaki ayrışmayı güçlendirir. Bu, aynı zamanda tek taraflı dar partizan tasarruftur. Bu adım, Irak yasalarına uymuyor ve ülke çıkarına da hizmet etmez. Ayrıca kentteki Arap ve Türkmenleri provoke ediyor. IKBY'den Irak anayasasına saygı ve Kerkük'te sadece ülke bayrağının asılması kararı çıkmalı. Kaba kuvvet ancak kaba kuvvet doğurur. Yasal ve hukuki yollarla konu çözülebilir. Kaba kuvvet daha önceleri denendi ancak hiçbir sonuca ulaşılmadı."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Valilik günlerdir uyarıyordu! Ankara'da kuvvetli yağış sonrası altyapı çöktü
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!