Ortadoğu medyasında '16 Nisan'

Ortadoğu-Arap medyası Türkiye'deki referandumu yakından takip etti.

Ortadoğu  medyasında '16 Nisan'
Ortadoğu medyasında '16 Nisan'
GİRİŞ 17.04.2017 12:40 GÜNCELLEME 17.04.2017 12:41

Katar merkezli uluslararası haber kuruluşu El-Cezire referandum sonuçları ile ilgili haberinde "Yüksek Seçim Kurulu anayasa değişikliği sonuçlarını onayladı" ve "Erdoğan referandum zaferini selamladı" başlıklarını kullandı. 

EL-ARABİYA

Suudi Arabistan'ın "El-Arabiya" kanalı internet sitesindeki halk oylamasıyla ilgili haberin başlığında "Anayasa değişikliğinin ilk uygulaması; Erdoğan bakanlar kuruluna başkanlık edecek" ifadelerine yer verdi.

EL-HAYAT

Londra merkezli Arap gazetelerinden "El-Hayat" referandum sonuçlarını "Erdoğan cephesi zaferini ilan etti" manşetiyle okuyucularına duyururken, Eş-Şark el-Evsat "Atatürk'ün cumhuriyeti, Erdoğan'ın pelerinin altında" ve El-Arabi el-Cedid ise "Türk referandumu: İkinci Cumhuriyet mi?" başlıklarını kullanmayı tercih etti.

EL-NAHAR

Lübnan'daki En-Nahar gazetesi "Evet kampı referandumun kazananı. Erdoğan: Bu tarihi bir zaferdir" ifadelerini başlığına taşırken, Mısır'daki El-Masri el-Yevm gazetesi "Erdoğan, Türkiye'de iktidarını güçlendirdi", Irak'ın resmi gazetesi Sabah ise "Türkler, parlamenter sistem yerine başkanlık sistemini seçti" ve "Erdoğan destekçileri referandumdan evet çıkmasını kutluyor" başlıklarını kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdı
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada