Türkiye sınırındaki çatışmada yeni gelişme!

Suriye'de çatışan Esed rejimi karşıtı gruplar Ahraru'ş Şam ve Heyet Tahrir Şam arasında anlaşma sağlandı.

Türkiye sınırındaki çatışmada yeni gelişme!
Türkiye sınırındaki çatışmada yeni gelişme!
GİRİŞ 21.07.2017 19:56 GÜNCELLEME 21.07.2017 20:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Suriye'de Esed rejimi karşıtı gruplar Ahraru'ş Şam ve Heyet Tahrir Şam, aralarındaki çatışmayı sonlandırarak, Suriye-Türkiye sınırındaki Babül Hava kapısını, yerel sivil idarenin kontrolüne bırakmaya karar verdi.

3 GÜNDÜR ÇATIŞIYORLARDI

Ahraru'ş Şam sözcüsü Muhammed Ebu Zeyd'in AA muhabirine verdiği bilgiye göre, iki grup 3 gündür süren şiddetli çatışmayı sonlandırma kararı aldı.

İKİ GRUP DA BABÜL HAVA'YI TERK EDECEK

Zeyd, "Ahraru'ş Şam ve Heyet Tahrir Şam arasında ateşkes anlaşması sağlanmıştır. İki tarafın elindeki tutuklular serbest bırakılacak. Gruplar Babül Hava'yı terk edecek. Kapının idaresi sivil yönetime devredilecek." diye konuştu.

İki grup arasında, 18 Temmuz'da Türkiye sınırındaki İdlib ilinin kuzey kırsalına çatışma çıkmıştı.

Çatışmalar, Hatay ilinin Reyhanlı ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan, Ahraru'ş Şam'ın kontrolündeki Babül Hava sınır kapısı çevresinde yoğunlaşmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Ali Mercan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlari yok edip tek örgüte düsürmek lazim yoksa bu hayinlar satiliktir günde baska yerde rol alir
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah Heyetüt Tahriruş Şam mücahitlerinin yardımcısı olsun. HTŞ Türkiye halkını seviyor bundan eminim.
    Cevapla
  • Yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    Hhahahahah sen şaka mi yapıyorsun? Sevmiyorlar Türkiye'yi. Bizim desteklediğimiz gruplara saldırdılar. Hts'de nusra var. Yani el kaide. Isim değistirmek'nen olmuyor. Kendinizi kandırmayin.
    Cevapla
  • yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    Bab el hava'nin etrafi heb Türkiye dusmani hts'in elinde. Yani muhalifler'nen aramiz kesildi. Silah veya yemek yollasak hts bölgelerden gececek. hts bunu bizim destekledigimiz gruplara yollamasa? veya cogunu kendinde tutsa?
    Cevapla
  • Melisa Sinem 35 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede 4 sene yasadım bilirim. Ülke 50 yıldır sadece %8 azınlık olan Nusayrilerce yönetiliyor ve devletin en kritik yerleri bunlarda. Amaç israil'in güvenliği ve Sünni Müslümanların iktidarına engel olmak. Hz Ali'nin (Hâşâ) Allah olduğuna inanan ve kitabul mecmu adında şirk dolu bir kitaba iman eden bir topluluk bunlar. Tarihleri boyunca Moğol fransız ve haçlılarla işbirliği içinde olmuştur Müslümanlara karşı. Allah bu millete şuur versin. Suriye'de kardeş kavgası yok. İman ile küfrün mücadelesi var
    Cevapla
  • Atardamar 6 yıl önce Şikayet Et
    maaşallah valla tek kalemde harika anlatım
    Cevapla
  • Bayrak 6 yıl önce Şikayet Et
    Işte LİDER,İŞTE DEVLET,İŞTE MİLLET.ALLAH DÜNYA LİDERİNE GÜÇ VERSİN.ÇÜNKÜ SADECE ÜLKEMİZİN DEĞİL,DÜNYANIN BÖYLE objektif bir LİDERE İHTİYACI var.Bunu zamanla diğer DUNYA Liderleride anlayacak ve kabul edeceklerÇünkü hala içerde onu istemeyenler var.Hemde çok yakınında.Ancak bunlar nafile çabalar BİİZNİLLAH.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!