Lübnan Cumhurbaşkanının 'kaçırılma' çıkışı

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Suriye'de kaçırılan Lübnan vatandaşlarına misilleme olarak Lübnan'da düzenlenen rehin alma olaylarının 'ülkenin itibar ve imajına zarar verdiğini' belirtti.

Lübnan Cumhurbaşkanının 'kaçırılma' çıkışı
Lübnan Cumhurbaşkanının 'kaçırılma' çıkışı
GİRİŞ 21.08.2012 18:31 GÜNCELLEME 25.09.2019 18:42

Süleyman, Lübnan'da Suriye vatandaşlarını hedef alan ve aralarında bir Türkün de bulunduğu kaçırma olaylarına ilişkin açıklama yaptı.

Suriye'de kaçırılan Lübnan vatandaşlarının bayramı aileleriyle geçirememiş olmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Süleyman, bölgedeki 'dost' ve 'etkin' ülkeleri, bu kişilerin serbest bırakılması için gereken her türlü çabayı göstermeye çağırdı.

Kaçırılanların serbest bırakılması için Lübnan'daki Suriyeliler ile bir Türk vatandaşının kaçırılmasını kınayan ve bu eylemin sorunu çözmek yerine daha da derinleştireceği uyarısında bulunan Süleyman, 'Bu olaylar, Lübnan'ın imaj ve itibarına zarar vermesinin yanısıra, rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik diplomatik çabaları da sekteye uğratıyor' dedi.

Cumhurbaşkanı Süleyman, ülkede güvenliğin tesisi ve kaçırma olaylarına karışanların cezalandırılması için yargı ve emniyet makamlarının derhal harekete geçmesini de istedi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var