Kışanak: Akil insanlar listesi tartışılmamalı

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, çözüm sürecinde görev alacağı açıklanan akil insanlara ilişkin tartışmalara artık son verilmesi gerektiğini söyledi.

Kışanak: Akil insanlar listesi tartışılmamalı
Kışanak: Akil insanlar listesi tartışılmamalı
GİRİŞ 04.04.2013 16:29 GÜNCELLEME 04.04.2013 16:29

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, çözüm sürecinde görev alacağı açıklanan akil insanlara ilişkin, ''Bu saatten sonra heyetteki kişiler hakkında 'kim önermiş' gibi tartışma yapmak hem büyük bir haksızlık olur hem de o heyetin sağlıklı şekilde çalışmasını engeller'' dedi.

Kışanak, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum günü dolayısıyla geldiği Halfeti'de, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmralı'ya giden 4'üncü heyetle ilgili soru üzerine Kışanak, heyetteki BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün ayrıntılı bir açıklama yaptığını söyledi.

Demirtaş'la görüştüğünü ve yaptığı değerlendirmelerden haberdar olduğunu aktaran Kışanak, ''Türkiye adına, hepimiz adına umutlu bir süreç başlattık. Umudumuzu koruyarak yolumuza devam ediyoruz'' dedi.

Çözüm sürecinde akil insanlar

Akil insanlara ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Kışanak, onlara şans tanınması gerektiğini belirtti. Akil insanların yakında çalışmalarına başlayacaklarını anımsatan Kışanak, şöyle konuştu:

''Bu saatten sonra heyetteki kişiler hakkında 'kim önermiş' gibi tartışma yapmak hem büyük bir haksızlık olur hem de o heyetin sağlıklı şekilde çalışmasını engeller. Biz ilk gün de söyledik. Heyette yer alacak herkesin, herhangi bir tarafın temsilcisi değil, kamuoyunun vicdanının temsilcisi olması gerekir ve bu nedenle böyle bir tartışma yapmak kolay değil. Biz her zaman katkı yapmaya, diyalog kurmaya açığız. Daha kapsayıcı, daha işlevsel bir heyet oluşturulması için katkılarımızı sunduk. Ancak ortaya çıkan tablo budur ve bu tabloyu bundan sonra işletmek gerekir.''

Kandil'e gönderilmek üzere hazırlanan ikinci mektup

Kışanak, ''Öcalan'ın, Kandil'e göndermek üzere hazırladığı ifade edilen ikinci mektup''la ilgili soru üzerine, BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın konuya ilişkin açıklamalarda bulunduğunu ve tamamlanmasının ardından mektubun devlet kanalıyla yerine ulaştırılacağını ifade etti.

Kışanak, Öcalan'ın, PKK'nın geri çekilmesini de kapsayan geniş bir mektup üzerinde çalıştığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'in 'Refah' oyununda yeni perde! Beyaz Saray: İsrail savunmasız...
Eray Güçlüer'den dikkat çeken tespit! 'Bilgili cahiller ortaya çıktı'