Demirtaş'tan İmralı dönüşü açıklama

İmralı Adası'na BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'la giderek Abdullah Öcalan'la görüşen BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP İstanbul il binasında basın toplantısı yaptı.

GİRİŞ 07.06.2013 20:18 GÜNCELLEME 08.06.2013 09:01

Toplantıya Sebahat Tuncel ve Pervin Buldan 'da katıldı.

Yapılan basın toplantısında konuşan Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın ilettiği mesajını açıkladı. Demirtaş, Öcalan'ın "Öncelikle herkese selam ve saygılarımı sunuyorum. İçinde bulunduğum süreci sağlıklı yürütmek için devletle olan görüşmelerim devam ediyor. Şu anda devam eden çatışmasızlık ortamı tümüyle benim çabam ve inisiyatifimle gelişmiştir. Şu ana kadar üzerime düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdim. Umarım hükümet de kendi üzerine düşen sorumluluklara aynı ciddiyetle yaklaşır. Bu dönemde beni kullanıp aldatabileceğini düşünenler yanılıyor. Tarihi sorumluluklarımın farkında olan bir önderim. Çabalarım daha fazla demokrasi ve özgürlük için. Muhataplarımın da bu fırsatı doğru değerlendirerek aynı çaba içinde olmalarını diliyorum." dediğini belirtti.

"HÜKÜMETİN HEYETLERİMİZE YÖNELİK DİZAYN ETME ANLAYIŞINI BİZ KABUL ETMİYORUZ"


İmralı'ya giden heyetle ilgili soruları da yanıtlayan Demirtaş, "Hükümetin İmralı'ya gidecek heyete kendi keyfince müdahalelerini kabul etmiyoruz" deyerek, bir daha aynı durumla karşılaşılması üzerine tutumlarının daha farklı olacağını belirtti.

Toplantının 3 saat sürdüğünü dile getiren Demirtaş, önce Abdullah Öcalan'ın avukatlarının tutuklu olmasını da eleştirdi. Bİr basın mensubunun Sırrı Süreyya Önder'in heyette yer almaması ile ilgili bir soruya ise " Az önce bu konuyla ilgili görüşümüzü belirttim arkadaşlar. Çok net ifade etttim. Hükümetin heyetlerimize yönelik dizayn etme anlayışını biz kabul etmiyoruz. Bu seferki gidişimiz dediğim gibi Öcalan'a ve yürütülen sürece duyduğumuz saygıdan ötürüydü. Yoksa hükümetin tutumunu kabul ettiğimizden değildi. Bunun böyle bilinmesi gerekir" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 17
  • kadir aydoğan 12 yıl önce Şikayet Et
    barış güvercinleri D.D.D.. kıyamet alametlerinden biride bu hz. peygamberimiz söyle buyuruyor s.a.v. öyle bir gün gelecek ki konuşmasını bilmeyen insanlar hüküm sürecek
    Cevapla
  • hakan haklı 12 yıl önce Şikayet Et
    ben önderim demiş. burdan anlaşılıyor gereksiz biri olduğu
    Cevapla
  • mehmet akif 12 yıl önce Şikayet Et
    ORAYA HERHALDE .... BARIŞ DÜŞMANI , SÖYLEMLERİ AYRIŞTIRMA , BÖLME , PARÇALAMA olan EMİNE AYNA yı götürmeyi düşünmüyorsundur .. daha giderken , BARIŞ BİTER !
    Cevapla
  • alp sertkaya 12 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsin...!. allah rızası için bu adam kimki ve bunlar kimki Kürtleri temsil etsin.kürtler bu adamların eline kaldıysa bi yüzyıl daha sefalet,rezillik,mahcubiyet,devam sürünmeye,bunlar akıl fıkaraları bir parlementoda oturmasını beceremiyen fıkaralar.allah sonumuzu hayra meyleder inşallah.
    Cevapla
  • Mikdat Tortumlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Vay beee!!!!. Sen neymişsin de bizim haberimiz yokmuş .ermeni köpeği agop. Sayın başbakanım çözüm istiyorsan gerçek kürt halkıyla görüş. Bebek katilleri ermeni uşaklarıyla değil. Yazık oluyor bu millete. Bunun ermeni olduğunu sağır sultan bile duydu. Hükümetimiz hala bu şerefsizi dikkate alıyor. pkk aklınca ermenilerin intikamını almaya çalışan bir örgüt. hiç bir sünni kürtten destek görmedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD, İsrail karşıtı ülkeye askeri ekipman satışını onayladı
KKTC Başbakanı Üstel'den Rum liderin 'Kanlı Noel' açıklamasına tepki