Bozdağ: Camiye büyük saygısızlık yapıldı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dolmabahçe'deki olaylar sırasında göstericilerin Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'ne girmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bozdağ: Camiye büyük saygısızlık yapıldı
Bozdağ: Camiye büyük saygısızlık yapıldı
GİRİŞ 11.06.2013 12:15 GÜNCELLEME 11.06.2013 12:15

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Camiye karşı, mabede karşı büyük bir saygısızlık yapılmıştır. Bizim geleneklerimizde camilere nasıl girileceği bellidir. Camilere ayakkabılarla girilmesi, taşlarla, sopalarla, alkollü içeceklerle girilmesi kabul edilir bir durum değildir. Bu İslam'a ve camiye karşı büyük bir saygısızlıktır" dedi.

Bozdağ, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Göstericilerin camiye girmesi ve ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın inceleme başlatmasına ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Camiye ayakkabılarla, taşlarla, sopalarla ve bir takım alkollü içeçeklerle girildiğine ve orada da bunlara ait materyal bulunduğuna ilişkin birçok haber var. Buna dair bilgiler var. O nedenle böylesi bir konunun, elbette Diyanet tarafından, 'böyle bir olay olmuş, camide hasar var mı yok mu', bunları incelemesi gayet doğaldır. Camiye karşı, mabede karşı büyük bir saygısızlık yapılmıştır. Bizim geleneklerimizde camilere nasıl girileceği bellidir. Camilere ayakkıbılarla girilmesi kabul edilebilir değildir. Taşlarla, sopalarla, alkollü içeceklerle girilmesi kabul edilir bir durum değildir. Bu İslam'a ve camiye karşı büyük bir saygısızlıktır. Böylesi bir saygısızlığın yaşandığı yerde olup bitenleri incelemesi Diyanet'in görevidir. Yani görevini yapıyor. Benim bildiğim, şu anda yapılan bir işlem yok ama olaylara ilişkin bir inceleme yapılıyor."

Bozdağ, caminin müezzininin açığa alındığı ve yıllık izne çıkartıldığına dair iddiaların hatırlatılması üzerine de "Cami müezzini hakkında herhangi bir işlem yok" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Antalya'da büyük panik! Yolcu uçağı gövdesinin üzerine iniş yaptı, işte ilk kareler
Son dakika: Bakan Tekin, Türkiye'yi sarsan olay sonrası duyurdu: Hazırladık, geliyor...