Kılıçdaroğlu: Biz Peygamber soyundanız!

Ailesinin Peygamberimizin soyundan geldiğini iddia eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, bunu siyasette kullanmak istemediğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu: Biz Peygamber soyundanız!
Kılıçdaroğlu: Biz Peygamber soyundanız!
GİRİŞ 15.10.2013 08:08 GÜNCELLEME 15.10.2013 09:33
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara'nın Yüzüncüyıl semtindeki evinde bazı mensupları ağırlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazreti Muhammed'in (a.s) kızı Hazreti Fatma'dan olan torunu Hazreti Hüseyin'e dayanan ve 'Seyyid' olarak nitelendirilen aile soyunun ayrıntılarını anlattı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili sözleri: 

"Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (a.s) soyundan geliyor mensubu olduğumuz aile. Ancak biz bunu siyasette kullanmıyoruz. ‘Seyyid' soyuyuz yani. Bu konuda yazılmış çok sayıda makale de var. Özellikle Gazi Üniversitesi Hacı Bektaşi Veli Enstitüsü'nün yayınlandığı ve mensubu olduğumuz ailenin aşireti, Kureyşan aşiretinin köklerine ilişkin. Ailenin bir soy kütüğü var. Osmanlı döneminde verilmiş, ailenin büyüğü tarafından saklanır. O kütük kılıfından çıkarılıp okunduğu zaman kurbanlar kesilir, böyle bir geleneği var. Herkes birbirini bilir zaten. Şu anda o soyağacı Tunceli'de Düzgün ailesinde. Onun ben yıllar önce fotolarını çektim. Daha sonra bu konuda araştırmalar yapan akademisyenlere verdim. Uzun ferman gibi, üst tarafında bir tuğra var. Nakibü'l-Eşrâflık adında bir kurum var Osmanlı'da; Peygamber soyundan gelenlerin kayıtlarını tutan bir kurum. Herkes böyle bir iddiada bulunmasın diye. 2 örnek düzenleniyor, biri aileye veriliyor, diğeri de Osmanlı'nın arşivine konuluyor. Bu arşiv belgeleri şu anda İstanbul Müftülüğü'nde. Her yıl bu belgeyi elinde tutanlar götürüp kadılara bunu onaylatıyor, "Peygamber soyundan geliyorlar" diye. Cumhuriyet'le birlikte son veriliyor bu uygulamaya tabii. Ama bu zaten Tunceli'de herkes tarafından bilinir. Yani Seyyid soyundan geldiğini, mensubu olduğumuz ailenin."

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 72
  • Varmısın 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem peygamber soyundansın ne işin var 6 lı masada,önce temizle etrafındaki din düşmanlarını,pkk yandaşlarını ve terket orayı, katıl cumhur ittifakına yüreğin varsa dürüst biri isen iddiaların doğru ise haydi görelim Erdoğan gibi bir yiğit isen..
    Cevapla
  • Yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen peygambere layık ümmet ol yeter.
    Cevapla
  • Vatandaşa Sor 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem bu kadar çok muslumansın ozaman İslam'a değil küfre savaş aç . Kadir mısıroğlu ne demişti seçim yaklaştıkça ben daha Müslümanım diye piyasaya çıkacaklar.Yalan makinası ve aveneleri yakında biz bu uçuyoruz derler.Ama dinle alakaları olmaz. Yalanlarını din olarak görürler.Allah münafıkların şerrinden korusun......
    Cevapla
  • Ersin 1 yıl önce Şikayet Et
    E hadi inandık . Ama bizden lgbt yi savunana . Terörü destekleyene. Kur"an kurslarını çağ dışı diyene oy yok. . Bay Kemal ne olduğunu biz biliyoruz
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam kral anladık seni. Lgbtcisin, Gezicisin, laiksin, sosyal demokratsın, alevisin, ermenisin, Seyyid torunusun, iyi müslümansın, göstermeden namaz kılarsın, kimse bilmez cuma kıldığını, sen çok büyük lidersin, iş bankası çok iyi, çok iyi para kazanıyorsun, krallığın çok büyük.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar