Umre turu, namaz reklamı, türbe ziyareti... 'CHP oy için takiye yapıyor'

CHP'nin seçim sürecinde başvurduğu "dindar" rolü takiye eleştirilerini de beraberinde getirirken, partinin önemli isimlerinden Canan Kaftancıoğlu'nun bu yöndeki itirafı yeniden gündemde...

GİRİŞ 29.01.2023 14:20 GÜNCELLEME 29.01.2023 14:47
Bu Habere 352 Yorum Yapılmış

Yaklaşan 2023 seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin dindar seçmene yönelik hamleleri devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Konya’da Nasreddin Hoca ile Seyyid Mahmud Hayrani’nin türbesini ziyaret edip burada “Peygamber soyundan geldiğinin” iddia edilmesi, CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun umre ziyareti ve ihramlı pozları, sonrasında gittiği Bursa’da bilboardlarda Cuma namazını kıldığı caminin özellikle vurgulanması dikkat çekiyor.

CHP, milli-manevi değerlere sahip çıkmasıyla bilinen Erzurum'da ise Regaib Gecesi dolayısıyla Kur'an-ı Kerim ve kandil simidi dağıttı.

Başörtüsüne anayasal güvence getirecek teklife “din” ibaresi nedeniyle destek vermediğini açıklayan, 4-6 yaş Kur’an kurslarına “ortaçağ zihniyeti” diyen, cemaatlerin yasaklanması gerektiğini dillendiren CHP ve kurmaylarının seçim sürecindeki farklı tavırları takiye olarak yorumlanıyor.

SAĞ SEÇMENDEN OY ALMAK İÇİN...

Bu değerlendirmeyi destekleyen en önemli ifade ise yine CHP’nin içerisinden yapılıyor.

CHP’nin düşük İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancığlu’nun Mayıs 2019’da sarf ettiği sözler, yeniden gündemde. Yerel seçimlerin öncesinde “CHP’nin sağ seçmenden oy almak için takiye yaptığını” itiraf eden Canan Kaftancıoğlu’nun ifadeleri, bugünün CHP’sine de ışık tutuyor.

'Kılıçdaroğlu Peygamber soyundan geliyor' iddiası... CHP Lideri Konya çıkarması yaptı"Kılıçdaroğlu Peygamber soyundan geliyor" iddiası... CHP Lideri Konya çıkarması yaptı

Kaftancıoğlu, Medyascope sitesinin canlı yayınında, “Fakirlikler üzerinden, sol sosyalist değerler üzerinden politik bir hat tutturabilirsek, ne CHP’ye kimse sağa kaymıştır diyebilecektir ne de sağa selam vermek veya oradan oy almak için onlar gibi görünmek gibi benim nezdimde takiyeci bir görünüşten kurtulmuş olunacaktır.” demişti.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 352
  • Mgl 11 ay önce Şikayet Et
    Kumarhaneler kapalı,kahvehanelerde adam kalmadı camilere mi gelmeye başladılar propaganda yapmak için,nerde bulacaksın camideki kadar cok milleti birarada.
    Cevapla
  • Mgl 11 ay önce Şikayet Et
    Bunlar ahmak avına çıkmışlar, bunlara uyacsk yeterince ahmak var ülkede
    Cevapla
  • VİB 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir oturuşta çeyrek domuz yedik diyen Kaftancıoğlu acmış ellerini dua ediyor yersen ikiyüzlü lüğe bakarmısınız.
    Cevapla
  • mersinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sarf insanlardan oy alabilmek için her kılığa giren CHP yönetimi seçimden önce hep beraber UMRE ye gider tavaf ederler
    Cevapla
  • Yazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberleri zaten bunlara oy verenler izlemiyor kendilerinin yalaka kanallarına bakıyorlar orada da habire yazık tayyib beyi yer den yere vuruyorlar inşaEllah başarılı olamazlar Rabbim vatanımızı milleti izi korusun biz depremde evimizi kaybettik ama bize vatan lazım bizi ancak Cummhur başkanımız idare eder bunşarın eli e düşürmesin Rabbim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular