6'lı koalisyon takiyeyi de beceremiyor… Akşam iftar masası, sabah iman karalaması!

Mübarek Ramazan ayında bir araya gelerek oruç açma görüntüleri veren 6’lı koalisyon masasında makyaj çabuk aktı. Deva Partisi Sözcüsü İdris Şahin, “iman” hakkında tepki çeken paylaşımda bulundu.

GİRİŞ 26.03.2023 14:40 GÜNCELLEME 26.03.2023 21:41
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi’nin liderliğindeki 6’lı koalisyon masasından din karşıtı sesler yükselmeye devam ediyor. Ramazan ayı çerçevesinde iftar sofralarında boy gösteren CHP, İyi Parti, Saadet, Gelecek, Deva ve Demokrat Parti liderlerinin “dindarlık” görüntüsü yerini kısa sürede din karşıtı tavra bıraktı.

‘AKLI ZAYIF’ PAYLAŞIM

6’lı masa paydaşlarından Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, devlette imanın artması durumunda aklın azalacağını söyleyerek mübarek Ramazan ayında çirkin bir söyleme imza attı.

Deva Partisi kurmayı İdris Şahin’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Devletin imanı arttıkça, aklı zayıflar.”

AKŞAM BAŞKA SABAH BAŞKA MASA

Dücane Cündioğlu’nun sözüne atıf yaptığı görülen İdris Şahin’in tırnak içerisine alarak yaptığı paylaşımın, muhalefet liderlerinin iftar masalarında boy gösterdiği sürece denk gelmesi manidar karşılandı.

CHP’nin HDP destekli cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu; 6’lı masa liderleri, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’la birlikte Malatya’da depremzede vatandaşlarla iftar yapmıştı. Kılıçdaroğlu, deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için okutulan mevlidin ardından, iftar programına katılanlara hitap etmişti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “kumar masası” diyerek eleştirip 3 gün sonrasında geri döndüğü 6’lı koalisyon masası, din karşıtı söylemlerin odağında yer almaya devam ediyor.

 

_____________

BABACAN'A O SÖZLER BOŞUNA DEĞİLMİŞ: "İSLAM'A SALDIRANLARLA BİRLİKTESİNİZ"

Deva Partisi Ali Babacan, Van’daki programı kapsamında vatandaşların tepkisine uğramıştı. Vanlı bir vatandaş, Ali Babacan’a, “Siz dine saldırılarla birliktesiniz. Siz İslam'a saldıranlarla birliktesiniz." tepkisini göstermişti.

_____________

CHP'DEN TAKİYE İTİRAFI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partisinin oy için rol yaptığını itiraf etmişti. Kaftancıoğlu, CHP'nin sağ seçmenden oy almak için takiye yaptığını söylemişti.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 16
  • miroglu 1 yıl önce Şikayet Et
    her şeyleri yapmacık gülünç duruma düşüyorlar haberleri yok
    Cevapla
  • DADAŞ 25 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen milletimize akıl feraset Verde bunlara öyle bir tokat atsinlarki, bu ülkenin bölünemez olduğunu önce bunlar anlasın.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İsyan arttıkça ateş de artar.
    Cevapla
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların peşinden giden şu mübarek günlerde varacağı yer Kandil'den mesaj destek gönderenle aynı yerdir.
    Cevapla
  • HAKSÖZ 1 yıl önce Şikayet Et
    İMAN, İBADET, AHLÂK konularında asla taviz verilmez siz pkk ya ne taviz verdiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı