Milliyetçi sloganlar, bozkurt işaretleri… Kaftancıoğlu'ndan takiye yürüyüşü!

CHP'li Canan Kaftancıoğlu'nun İstiklal Caddesi'ndeki "seçim" yürüyüşünde Göktürk Kağanlığı sancağı açıldı, bozkurt işaretleri yapıldı, "Tanrı Türk'ü korusun" sloganları atıldı. Akıllara Kaftancıoğlu'nun "takiye" itirafı geldi.

GİRİŞ 21.05.2023 11:40 GÜNCELLEME 21.05.2023 11:41
Bu Habere 229 Yorum Yapılmış

14 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde milliyetçi oyların belirleyici olduğunun görülmesiyle birlikte ikinci tur seçimlerinde milliyetçi kisveye bürünen CHP’de ilginç gelişmeler devam ediyor.

Ermeni soykırımı yalanını savunan, devleti katliamla suçlayan, şehitlik olgusuna dil uzatan ve oy için takiye yapmak zorunda kaldıklarını itiraf eden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ikinci tur seçimleri öncesinde tuhaf bir yürüyüş düzenledi.

CHP’li Kaftancıoğlu’nun seçim çalışmaları kapsamında Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen yürüyüşte Göktürk bayrakları açıldı, milliyetçi sloganlar atıldı. Kaftancıoğlu’nun en önce yürüdüğü kortejde Göktürk Kağanlığı sancağı açılmasının yanı sıra bozkurt işareti iyapıldı. Kaftancıoğlu, kortejden yükselen “Bozkurtlar ulusun Tanrı Türk’ü korusun” sloganları eşliğinde yürüdü.

İşte o görüntüler:

‘ÖRGÜT PROPAGANDACILARIYLA BARIŞI GETİRECEĞİZ’

Aynı Kaftancıoğlu, seçim sürecinde HDP’lilerin oyları için “Terör örgütü propagandası yapanlar da dahil bu ülkeye barışı getireceğiz” demişti.

Kaftancıoğlu terör propagandası yapanları sahiplendi: Ülkeye barışı onlarla getireceğizKaftancıoğlu terör propagandası yapanları sahiplendi: Ülkeye barışı onlarla getireceğiz

TAKİYE İTİRAFI

Söylem ve eylemleri büyük ölçüde değişen CHP’li Kaftancıoğlu’nun “takiye” itirafı bir kez daha gündeme geldi. Kaftancığlu’nun Mayıs 2019’da sarf ettiği sözler, yeniden gündemde. Kaftancıoğlu, yerel seçimlerin öncesinde “CHP’nin sağ seçmenden oy almak için takiye yaptığını” itiraf etmişti.

Kaftancıoğlu, Medyascope sitesinin canlı yayınında şunları söylemişti:

Fakirlikler üzerinden, sol sosyalist değerler üzerinden politik bir hat tutturabilirsek, ne CHP’ye kimse sağa kaymıştır diyebilecektir ne de sağa selam vermek veya oradan oy almak için onlar gibi görünmek gibi benim nezdimde takiyeci bir görünüşten kurtulmuş olunacaktır.”

Umre turu, namaz reklamı, türbe ziyareti... 'CHP oy için takiye yapıyor'Umre turu, namaz reklamı, türbe ziyareti... 'CHP oy için takiye yapıyor'

'BAZILARI İKİ YÜZLÜDÜR'

6’lı masanın HDP bağlantısı üzerinden pankart hazırlayan Ülkü Ocakları, “Bazıları iki yüzlüdür” pankartları hazırlamıştı.

Kılıçdaroğlu-Demirtaş, Akşener-Buldan görüntüleri, İstanbul Ümraniye Ülkü Ocakları binasına asılmıştı.

Afişlerden rahatsız olan CHP’li Kaftancıoğlu, yaptığı tehditvari açıklamada, “Gençleri zehirleyen sadece AKP değil Ülkü Ocakları da öyleymiş meğerse… Yalana, iftiraya sığınacak kadar çaresiz kalmış olmanız üzücü. Son kez uyarıyorum! iftiralarınıza devam ederseniz eğer ne yapacağımızı çok iyi biliyorum!” demişti.

Ülkü Ocakları'nın pankartı CHP'yi çıldırttı! Kaftancıoğlu tehdit etti, cevap gecikmediÜlkü Ocakları'nın pankartı CHP'yi çıldırttı! Kaftancıoğlu tehdit etti, cevap gecikmedi

VE İŞTE GERÇEK KAFTANCIOĞLU

HDP'ye yakın görüşe sahip olduğu bilinen Canan Kaftancıoğlu'nun geçmişte yaptığı bazı paylaşımlar şöyle:

Kılıçdaroğlu'ndan iki farklı açıklama! Bir öyle bir böyle dediKılıçdaroğlu'ndan iki farklı açıklama! Bir öyle bir böyle dedi

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 229
  • Murat 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede kimsenin merdiven alti milliyetcilere ihtiyaci yok.
    Cevapla
  • Gvn 10 ay önce Şikayet Et
    Ortağınız HDP görmesin sonra oy vermez bu sefer yüzde 30da alamazsiniz
    Cevapla
  • MSELİM 10 ay önce Şikayet Et
    tam sapıttılar ve abuk sabuk konuşmaya başladılar bu iyiye işarettir
    Cevapla
  • Elazığli 23 10 ay önce Şikayet Et
    Devletine katil diyenlere bu millet oy vemez Kaftancıoğlu..git 7dakkada domuz yemeye devam et..
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Allah sizi ıslah etsin ya insanda biraz onur olur bi durdugunuz yere bakin bi attiginiz slogana bakin bu dupeduz milliyetci secmene hakarettir onlari aptal yerine koymaktir bu kdar acziyet içinde olmanıza şaşırmamalı, ama bu millet size ve kirli düşüncelerinize asla geçit vermez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar