MHP başörtülü vekil tavrını açıkladı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, başörtülü vekillerin Meclis'e gelmesinin önünde bir engel olmadığını söyledi.

MHP başörtülü vekil tavrını açıkladı
MHP başörtülü vekil tavrını açıkladı
GİRİŞ 28.10.2013 14:20 GÜNCELLEME 28.10.2013 17:28
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Meclis'e başörtülü vekil gelmesi durumunda tavırlarının ne olacağı sorusuna Vural şu cevabı verdi: "Beklemelerine gerek yoktu. Keşke daha önce gelselerdi. Bir engel çıkartan mı vardı? MHP'nin başörtülü milletvekillerinin parlamentoya girmesi konusunda hukuki bir engel olmadığı kanaatindeyiz. Bundan önce girmelerine bir engel yoktu. Bundan sonra da gireceklerse bu kendilerinin bileceği bir işti. Bunu siyasi olarak değerlendirmek doğru bir şey değildir. Hanımefendilerin kendi tercihleri.

Bizim açımızdan siyaseten değerlendirebileceğimiz bir konu değil. Bizim için başörtülü bir hanımın Meclis'e gelmesinin önünde herhangi hukuki bir engel olmadığı kanaatindeyim. Bu zihniyetin gelmesini engelleyecekler olması Türk milletinin egemenliğini temsil eden milletvekillerine yakışmaz. O tabloların yaşanmaması gerektiğini düşünüyoruz."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 13
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    BU GÜNMÜN MHP Lİ SÖZDE ÜLKÜCÜLERİ. hepsi menfaatçi ver eline 10 lira akşama kadar peşinden gitsin. 20 lira ver sabaha kadar adını bağırsın.30 lira ver 2 gün senin sokaklarda reklamın yapsın bunlar böyle işte.vatan millet bayrak türklük onlar için teferruat.
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    KOLCUDA YÜRK VAR TABİ.. senin gibi soy ismin saklayacak kadar korkak değil.sende yürek varsa benim ilçem belli.samsun terme burada bulunan mhp ilçe teşkilatına sor yüreksiz korkaklar.bir merve kavakçıda bulunan yürek beninkini bırak mhp ye bedel.istersen bak eski tarihlere.
    Cevapla
  • xmenbln 10 yıl önce Şikayet Et
    bunu hic sevmem ama ..... bu aciklamasina sevindim ...ama aciklarken yinede LAF SOKUSTURMUS ... keske önceden gelseydiler .. KANUNEN engel yok .. diye :-) ... KANUNEN engel teskil etmediyse NESRIN ÜNAL hanimin basini acmasi herhalde KENDI TERCIHI degildi :-) .. ama olsun DERSINI almislar... bunada sükür ... TSKLER VURAL
    Cevapla
  • LonMan 10 yıl önce Şikayet Et
    hadi sende oradan be! . erkek ulkuculeri o mecliste Merve hanimi salondan atarken goremedik. Siz sogan erkeklerisiniz. Ruzgar hangi taraftan eserse... Size bu halk tarihinizde goremiyeceginiz ikincilik hediye etti. Erbakan hocayi engelleyenler belki MHPyi engellemez dediler. Ama gordulerki basi ortulu milletvekili basini acarak meclise girdi. Mert olan o meclise girmez. Bu millet sizi hakkettiginiz yere getirdi.
    Cevapla
  • mustafa 10 yıl önce Şikayet Et
    kolcu sende yürek var mı?. mhp lilere laf konuşuyon..bir tane ülkücü görsen kaçacak delik ararsın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir reklam ile yüz milyonlarca lira vurgun! Firma sahibi İzmir’de yakalandı
Galada tepki çeken olay! Ünlü isimlere Gazze tokadı!