CHP'li kadın vekilden 'Atatürk' şovu

CHP'li Dilek Akagün Yılmaz üzerinde Türk Bayrağı ve Atatürk resmi olan tişörtle Genel Kurul'a geldi.

CHP'li kadın vekilden 'Atatürk' şovu
CHP'li kadın vekilden 'Atatürk' şovu
GİRİŞ 31.10.2013 15:21 GÜNCELLEME 31.10.2013 15:59
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu'na başörtüsüyle giren milletvekillerini, ceketini çıkararak ve üzerinde Atatürk ile Türk bayrağı olan tişörtüyle protesto eden CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Bu Meclis'te laikliğin ortadan kaldırılmasına, dini simgelerin istismar edilmesine yönelik bir çaba varsa, cumhuriyet kadınları olarak; demokrasiye, laikliğe inanan bir milletvekili olarak, Atatürk ve Türk bayrağıyla onlara cevap vermek istedim" dedi.

Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'ndaki tepkisinin ardından soruları yanıtladı.

TBMM'nin, laik, demokratik, çağdaş cumhuriyeti kurduğunu dile getiren Yılmaz, "Bu Meclis'te laikliğin ortadan kaldırılmasına, dini simgelerin istismar edilmesine yönelik bir çaba varsa, cumhuriyet kadınları olarak, demokrasiye, laikliğe inanan bir milletvekili olarak, Atatürk ve Türk bayrağıyla onlara cevap vermek istedim. Daha düne kadar, yasama, yargı, yürütme organlarında, kamu otoritesinin temsil edildiği ortamda herhangi şekilde dini simgelerin kullanılması doğru olmaz derlerken, Bülent Arınç, Nurettin Canikli söylerken, şimdi seçim yatırımı amacıyla bu şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nin doğrudan doğruya laiklik ilkesine meydan okuyan, böyle bir simge yaklaşımı kabul etmem mümkün değil" diye konuştu.

Yılmaz, AK Parti'nin, laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğuna dair Anayasa Mahkemesi kararını herkesin bildiğini savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anayasa Mahkemesi'ni dizayn ettikleri için, artık korkusuzca hem laik, çağdaş, demokratik cumhuriyeti hem de üniter, ulus devleti yıkmaya and içmişlerdir. Bu nedenle biz hem laik, demokratik cumhuriyetimizi, hem de üniter, ulus devletimizi korumaya and içmiş milletvekilleri olarak, kendilerine hem Atatürk hem de Türk bayrağıyla bir tepki vermek istedim. Bu Cumhuriyeti yıktırmayacağız, yıkamayacaklar."

Tepkisinin bugünlük mü olduğu sorusu üzerine Yılmaz, "Onu arkadaşlarla görüşeceğiz, bir karar vereceğiz" dedi.

YORUMLAR 61
  • can kurtaran 10 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk istismarcıları. Atatürk istismarcıları , Atatürk olmasaydı ne yapacaktınız acaba. İllaki birilerini putlaştırıp sonrada ondan menfaat elde etme peşinde koşuyorsunuz. Yazıklar olsun CHP ye.
    Cevapla
  • Kültigin 10 yıl önce Şikayet Et
    Neden hep kendinize yontuyorsunuz?!. Türbanla meclise girilmesine ben karşı değilim, isteyen istediği şekilde giyinir. Ama o hanımlar türbanla girebiliyorsa bbir başkası da Atatürk tişörtüyle veya kadın vekiller pantolonla gelebilir. Size ne? Kendi işinize gelene eyvallah, başkasına yok öyle mi?! Yok yaaa!
    Cevapla
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    "çapulcuyuz tşörtü ile meclise girdiler". çapulcular, şimdi "atatürk posterli tşört giyiyor" bence bu daha iyi...hatta "eferim"...fakat bu kişiler, çapulcu mu atatürkçü mü??...çapulculuk ile atatürkçülük, bir biri ile uyuşmuyor..veya çapulcu olurken atatürkçü de olunabildiğine dair ellerinde belge var mı??.....
    Cevapla
  • asabi_adam 10 yıl önce Şikayet Et
    bunları zamanında adam bellemişiz.... meğer ergen dönemleri son dönemleri en yüksek seviyeleri imiş.. Sanırım biz büyüdük ve dönüştük.. zihniyetleri boşmuş meğer..
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    "ATASINI" çok sevdiğini iddia eden, PEK LAİK ve ÇOK KAMALİST,ULUSAL-lamacı arkadaşlara öneri... Eğer iddianızda SAMİMİ iseniz ,ÖLDÜĞÜNÜZDE ONUN YANINDA OLMAYA, gittiği yere GİTMEYE RAZI olduğunuzu söyleyip,ebediyen ORADA KALMAYI DİLEYİN.Bu DUAYA ALLAH(c.c) adına YEMİN EDEBİLİR MİSİNİZ ? HİÇ SANMAM .. [ BEN ASLA etmem PEŞİN SÖYLEYEYİM..BEN ANCAK ve SADECE Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v) EFENDİMİZİN YANINDA ve YOLUNDA OLMAYA RAZIYIM.. NE ŞARTLARDA OLURSA OLSUN..]
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ernest Muci, Beşiktaş'ı kupada finale taşıdı
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...