AK Parti'den tek sürpriz aday!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında 5 il ve 5 büyükşehirin belediye başkan adaylarını açıkladı. İşte Erdoğan'ın sürprizi ve başkanların ilginç yönleri...

AK Parti'den tek sürpriz aday!
AK Parti'den tek sürpriz aday!
GİRİŞ 26.11.2013 14:36 GÜNCELLEME 26.11.2013 16:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Emrah Yeşilduman'ın haberi...

Kamuoyunun günlerdir merak ettiği AK Parti belediye başkan adayları arasından 5 ilin ve 5 büyükşehirin adayları Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile netlik kazandı. Başbakan, 10 ilin başkan adaylarını açıklarken ufak bir sürpriz yaptığı görüldü.

TEK SÜRPRİZ KAHRAMANMARAŞ

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında açıkladığı belediye başkanları arasında tek sürpriz isim Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç ismi oldu. Mevcut belediye başkanı Mustafa Poyraz'ın da aday olduğu AK Parti'de açıklanan adaylar arasında ismi yer almadı. 2002'den beri başkanlığı sürdüren Poyraz 2009 yerel seçimlerde ezici bir farkla yüzde 65 ile seçilmişti. Başbakan'ın aday gösterdiği Erkoç ise halen AK Parti İl Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Erdoğan'ın aday gösterdiği Mehmet Fatih Erkoç, 2001 yılı Aralık ayında AK Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe teşkilatının kurulması ile yönetim kurulu üyesi ve ardından Merkez İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 3 Mayıs 2003 tarihinde yapılan Kahramanmaraş Merkez İlçe 1.Olağan Kongresinde Merkez İlçe Başkanı seçildi. Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanlığı görevini 19 Ekim 2008 tarihine kadar sürdürdü. Merkez ilçe 3. olağan kongresinde yeniden aday olmayan Fatih Mehmet Erkoç, 21 Haziran 2009 tarihinde yapılan AK Parti Kahramanmaraş 3.Olağan İl Kongresinde İl Başkanı seçildi. AK Parti 1. 2. ve 3 üncü büyük kongrelerinde delege olarak görev yaptı.

REKORA KOŞAN BAŞKANLAR

Erdoğan'ın açıkladığı isimler arasında dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise 6 başkan adayının mevcut başkanların olması. İşte o isimler:

Kırşehir Belediyesi Başkan Adayı Yaşar Bahçeci (Mevcut belediye başkanı); 29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Kırşehir Belediye Başkanı oldu.

Amasya Belediyesi başkan adayı Cafer Özdemir (Mevcut belediye başkanı); Amasyalı olmayan başkan adayı. 1967 yılında Yozgat Yerköy'de doğdu. 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçiminde Amasya Merkezdeki oyların %40,12 sini alarak Amasya Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Afyonkarahisar Belediyesi başkan adayı Burhanettin Çoban(Mevcut belediye başkanı); 2002 yılında 30 arkadaşı ile birlikte AK Parti Afyonkarahisar İl teşkilatını kurdu. Çoban 29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına seçildi.

Kayseri Büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki (Mevcut belediye başkanı); Erdoğan'ın Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterdiği Mehmet Özhaseki yeniden seçilirse 5. kez başkan olmuş olacak ve yeni bir rekora imza atmış olacak.

Konya Büyükşehir belediye başkan adayı Tahir Akyürek (Mevcut belediye başkanı); 2004 yılından itibaren Konya Büyükşehir Belediye Başkanlık görevini yapmakta.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Melih Gökçek (Mevcut belediye başkanı); Erdoğan'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak tekrar açıkladığı Melih Gökçek, Ankara'da bir yeni rekora daha koşuyor. 1994'ten bu yana başkanlığı göğüsleyen Gökçek kendi rekorunu kırmaya koşuyor.

31 OY FARKLA YARIŞI KAYBEDEN ADAY

Diğer 3 il ise AK Parti'de değil. Gümüşhane ve Bartın MHP'de, Eskişehir ise CHP'de. Bu illerden özellikle Gümüşhane'de geçen dönem de aday gösterilen Ercan Çimen 31 oyla başkanlık yarışını kaybetmişti. 

İŞADAMI ADAY

Bartın'da ise MHP'li başkan seçilirken Eskişehir'de yarışı DSP'den aday olan Yılmaz Büyükerşen kazanmıştı. Erdoğan'ın özel ilgi gösterdiği bu illerin adayları ile bu seçimde yarışı kızıştıracağa benziyor.

Eskişehir adayı olan Harun Karacan, Karacan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını 1990'lı yılların başında Babası Ali Karacan'dan devralarak şirketinin kurumsallaşma sürecini tamamlamıştır. Harun Karacan ayrıca Eskişehir'den yeni bir marka çıkarma hedefi doğrultusunda, yakın zamanda Laçin markası ile maden suyu sektörüne de adım attı.

emrah.yesilduman@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Bora TUNCER 10 yıl önce Şikayet Et
    .... Ticaret Odası Başkanımıza Başarılar Dilerim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!