Çiçek'ten Haşim Kılıç'a: Kimse azarlanmak için gitmedi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerine sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 25.04.2014 14:52 GÜNCELLEME 28.04.2014 11:36
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın AYM'nin kuruluş yıldönümü töreninde yaptığı konuşmasını değerlendirdi.

KİMSE ORAYA TOKAT YEMEYE GİTMEDİ

Çiçek, Kılıç'ın o sözlerine ilişkin, "Üslup yargı makamına yakışan üslup değildi. Kimse oraya haşlanmak, tokat yemek ve azarlanmak için gitmedi" dedi.

BUNLAR KONUŞULACAK İFADELER DEĞİL

TBMM Başkanı Çicek: "Gömlek değiştirmek gibi ifadeler, siyasi ifadelerdir.

Yüksek mahkemenin kuruluş gününde kişisel kanaatiniz bu bile olsa konuşulacak ifadeler değil. Siyaset nezakettir hukuk nezakettir, hukuk adamı da nazik olmalı'' şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7 - AJANSLAR
YORUMLAR 24
  • M. Oğuz YAMAN 10 yıl önce Şikayet Et
    :))))) !. Böyle bi tanede 10. cumhurbaşkanımız mıydı?
    Cevapla
  • Ersin Kartal 10 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Yusuf çarpıtıyorsun. Başbakandan haklı olarak fırça yiyen halk değil, yıllardır halkı sömüren sülüklerdir. TBMM herşeyin üstündedir. AYM başkanı siyasete meraklıysa cübbesini çıkarır ilk seçimlerde adaylığını kor.
    Cevapla
  • Mehmet Yusuf 10 yıl önce Şikayet Et
    alıştınız tabii. başbakanın her yerde millete fırça kaymasına alıştınız, bu sefer fırçayı başkası atınca zor mu geldi.
    Cevapla
  • Murat Diniz 10 yıl önce Şikayet Et
    Kenan Evren'in Postal Yalayıcıları. Darbe sonrası cuntacılara koşup hazırolda tekmil veren bu anayasa mahkemesi değil mi? Şimdi geçmişini unutmuş eline hazır metni vermişler sıfırcı hoca gibi milletin temsilcilerine ayar veriyor. Bunlar uyuyan hücre denilen kişiler. Özel yetiştirilir 20 sene susarlar. Bir gün londradan emir gelir uyanırlar. Örnek isteyen pensilvani hazretlerine baksın. Anayasa Mahkemesi deyince benim aklıma 90 lı yıllarda dünyada Telekom rüzgarı eserken Türk Telekom'un satışı ile tek hamlede tüm dış borç ödenecekti. Meclis kanun çıkardı Anayasa Mahkemesi kanunu İÇERİKTEN bozdu. Milyarlarca dolar ülkemizi zarar uğrattı 10 sene daha baronlara çalıştırdı milleti. 367 saçmalıklarını, YSK'nın üzerindeyiz açıklamalarını untumadık. Fethullah Kılıçtaroğlu'nun gazına geldi. Beş para etmez geçmişi rezillikler le dolu yargıyı kullanıp vesayet kurmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • Mahmut Fidan 10 yıl önce Şikayet Et
    Tüm muhalefetin ve (siyonizme)hizmet Hareketinin Cumhurbaşkanı adayı.... Sayın Kılıç;Yekta G.Özdenler,Tansel Çölaşanlar zamanında AYM siyasi bir grup tarafından istila edilmişti,o zamanlardan niye bahsetmiyorsun?Keyfe keder partilerin kapatılmasından niye bahsetmiyorsun? Onları da eleştir seydin tarafsız olduğuna inanırdım ama Pensilvanya rüzgarı yönünde konuşmak yıllardır ilkeli duruşuyla tanıdığımız Kılıç'a hiç yakışmadı.Bu kadar komplo ayan beyan ortadayken,milletin çoğu komplonun farkında iken koskoca AYM başkanının hiçbirşeyden haberi yokmuş gibi "delil olmadan paralel yapı suçlanıyor" demesi büyük haksızlıktır.Bana sanki Cumhurbaşkanlığına gidiyor gibi geliyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de savaş kabinesi krizi! Gantz'tan Netanyahu'ya tehdit
Süper Lig'de bir olay daha! Başkan sahaya indi