Özkes: Müslümanlığınızı CHP'ye borçlusunuz!

CHP İstanbul Milletvekili emekli Müftü İhsan Özkes'ten iddialı çıkış: "Müslümanlığınızı önce Allah'a sonra CHP'ye borçlusunuz"

GİRİŞ 25.09.2014 09:31 GÜNCELLEME 25.09.2014 11:43
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Türkiye'de başörtüsü yasağının Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kaldırıldığını savunan İhsan Özkes, çok tartışılacak bir çıkış yaptı.

Gazeteci yazar Ahmet Hakan Coşkun'nun sunduğu programa katılan Özkes'in, programın iki başörtülü konuğu olan Ak Partili Özlem Topal ve öğretim görevlisi Deniz Işıker Bedir ile ağız dalaşına girmesi dikkat çekti.

İlköğretimde başörtüsü serbestliğinin konuşulduğu programın katılımcıları arasında olan Özkes, başörtüsü serbestisine karşı müracaatlarda bulunan CHP'ye yönelik eleştirileri kabul etmedi.

Başörtüsü ile ilgili son yapılan yönetmelik değişikliğine CHP tarafından çeşitli itirazlar geldiğini hatırlatan başörtülü öğretim görevlisi Deniz Işıker Bedir, "Ak Parti üzerinden bu itirazlar yapılmamalı. Bu bir özgürlük alanıdır. Bu konuya bir özgürlük alanı olarak bakılmalıdır. Bu siyasi rantsa bu keşke CHP yapsaydı bunu... İhsan Bey'in dediği gibi... Bu siyasi rantı CHP alsaydı ve biz de onları alkışlasaydık. Çok da memnun olurduk" dedi.

Bu sözler üzerine araya giren Özkes, "CHP diyerek bir kaç defa laf attınız. Söz hakkı doğdu. Şu bir gerçek; Türkiye'de başörtüsünün yasak olmasını kaldıran Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur." tespitinde bulundu.

Bu sözler üzerine araya giren Ak Partili Özlem Topal, "Bu da Türkiye'nin en kelli felli yalanı galiba" diyerek bu tespite karşı çıktı.

Bunun üzerine Özkes, Kılıçdaroğlu'nun 2010 yılındaki "Artık bu ülkede başörtüsü sorun olarak çıkmalıdır" sözlerini hatırlattı.

Özlem Topal, "Lütfen yapmayın, CHP mi bu kanun teklifini verdi? Hiç bir karşılığı olmayan bir cümledir bu... Artık bu cümleyi söyleyerek yola gidemeyeceğinizi gördüğünüz için söylediniz. Buna rağmen CHP'nin bu noktaya gelmesinden mutlu oluyorum." diyerek itirazını sürdürdü.

Özkes bu sefer de, "bazı kesimlerin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin dine ve dindara yaklaşımından rahatsız olunduğunu" savundu.

Özlem Topal bu sözlere de, "Aksine tam tersi yola geldiğinizi düşünüyorum. Nihayet Türkiye'nin gerçeklerini gördünüz" diyerek karşılık verdi.

Bu sözler üzerine Özkes, "Biz zaten yoldaydık hanımefendi. Bugün siz şayet Müslümansanız, Müslümanlığınızı önce Allah'a sonra CHP'ye borçlusunuz." dedi.

Topal, Özkes'in bu çıkışına, "O kadar yıl bu ülkeye iktidar oldunuz. Keşke yasaklamasaydınız. Anlatılanları dinliyor musunuz? Bir çocuk bu yasaklar yüzünden neler yaşamış" sözleriyle karşı çıktı.

YORUMLAR 49
  • Yazıcı 9 yıl önce Şikayet Et
    DEMEK Kİ CHP OLMASAYDI..... Haş, Baba, oğul, kutsal ruh gibi bir şey.... CHP kutsal ruh herhalde. !!
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    ....... özkes kısakes müslümanlıkla chp kelamlarını aynı cümlede kurma istersen parti politikanıza ters ihraç edilirsin sonra...
    Cevapla
  • mehmet yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRU SÖYLÜYOR(!). CHP Zihniyetinin din düşmanlığı Müslüman toplumun "Din Dava"sına sahip çıkmasına sebep olmuştur!
    Cevapla
  • Nasuh BİLEN 9 yıl önce Şikayet Et
    Aşağılayıcı alaycı bakışları insanı çılgına çevirecek şekildeydi. Kanallara bakarken takıldım güya bir de müftülük görevinden emekli olmuş;aman yarabbi çıldırtacak kadar alaycı davranışı ne kadar da serbestçe oluyordu.Karşısındaki bayan olması hiç de kendisinin umurunda değildi.Bugün kuzu kuzu okuyoruz.Tepkisiz toplumu işte böyle topa tutarlar.Hepimize yazıklar olsun.Adam yumuşak halkı bulduğu için rahatça halk adını taşıyan partiyle halkı eziyor.Bence ölümden de beter bizi böyle ölü yerine koyuyorlar.Böyle halkı aşağılayanlara daha ne denir ki ne dense boş..
    Cevapla
  • adnan demir 9 yıl önce Şikayet Et
    GÜLMÜYORUM... Bu palavraya gülmüyorum, çünkü zaten kargalar gülüyor...Ayrıca Müftü&CHP işte bu çok komik..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi