Demirtaş'tan tepki çeken 'Kabe' benzetmesi

HDP'li Demirtaş, 'Müslümanlar için Kabe'nin önemi neyse işçiler için de Taksim öyledir' benzetmesi yaparak tepkileri üzerine çekti.

GİRİŞ 29.04.2015 14:39 GÜNCELLEME 29.04.2015 17:35
Bu Habere 211 Yorum Yapılmış

Halkların Demokrat Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Taksim'de 1 Mayıs kutlamaları için ilginç bir benzetmede bulunarak, "Müslümanlar Kabe'ye giderler hacı olmak için, Museviler ise Kudüs'e giderler. Onun dışında hiçbir yerde onu yapamazsınız. Evet dini bir inanç açısından dini bir inanç olarak söylemiyorum fakat işçiler açısından da Taksim olmazsa olmaz bir yerdir" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Taksim'de 1977 1 Mayısı'nda hayatını kaybedenler için gerçekleştirilen anma törenine katıldı.

Türkiye'de 1 Mayıs kutlamalarının sembolünün Taksim Meydanı olduğunu söyleyen Demirtaş, ilginç bir benzetmede de bulundu.

Demirtaş, "Abartılı bir örnek olarak algılanmasın yapacağım karşılaştırma. Bire bir örnek gibi algılanmasın ama Müslümanlar Kabe'ye giderler hacı olmak için. Museviler Kudüs'e giderler. Dini inançların merkezleri vardır. Mabetleri vardır. Onun dışında hiçbir yerde onu yapamazsınız. Evet dini bir inanç açısından dini bir inanç olarak söylemiyorum fakat işçiler açısından da taksim olmazsa olmaz bir yerdir. Burada anma, kutlama yapılamazsa o yıl 1 Mayıs Türkiye'de kutlanmamış sayılır. 1 Mayıs şehitleri anılmamış sayılır. Burada, şu noktada katledildiler. Taksim'i yasaklamak, 1 Mayıs'ı yasaklamaktır. Biz özellikle sayın Başbakana şu seçim arifesinde çağrı yapıyorum. Gelin şu 1 Mayıs'ta en küçük bir gerilim ve gerginlik olmadan işçiler bayramı bayram gibi kutlasınlar. Anmasını da 1977 1 Mayıs'ının anısına uygun bir şekilde gerçekleştirsinler. Bizlerde siyasiler olarak hep birlikte emekçilerimizin, işçilerimizin bu bayramında bu dayanışmasında yanlarında olalım" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 211
  • terore hayır 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahım ne günlere kaldık yarabbim sen masum musluman kullarını onların serrinden koru.(AMİN)
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Nolacak katillerden zaten nebeklenir
    Cevapla
  • Molla 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanların dinde samimi olduğunu söylemek zaten çok uzakti.
    Cevapla
  • vanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    o zaman sen müslüman değilsin ...
    Cevapla
  • yedi bela hüsnü 9 yıl önce Şikayet Et
    cahil herif
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye’de akademik enflasyon: Okul çok nitelik az
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den açıklama: İlişkilerimizi etkilemez