HDP'li vekile kötü haber: Fezlekesi Meclis'te

Aralarında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da bulunduğu bazı milletvekillerine ait 9 dokunulmazlık dosyası, TBMM'ye gönderildi.

HDP'li vekile kötü haber: Fezlekesi Meclis'te
HDP'li vekile kötü haber: Fezlekesi Meclis'te
GİRİŞ 30.07.2015 18:13 GÜNCELLEME 30.07.2015 19:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Aralarında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız hakkında, "Terör örgütüne silah temini" iddiasıyla düzenlenen fezlekenin de bulunduğu bazı milletvekillerine ait 9 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığı'na gönderildi.

Fezlekenin Meclis'te işleme konulmasının ardından Sarıyıldız'ın dokunulmazlığı için oylama yapılacak. Kaldırılırsa Sarıyıldız 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Şanlıurfa Ceylanpınar Başsavcılığı PKK'ya teslim edilmek üzere götürülen bombalar ile diğer silahları HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın teslim alındığı iddiaları üzerine soruşturma başlatmıştı.

Sarıyıldız'ın fezlekesinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan hakkındaki yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkereleri de Meclis'e gönderildi.

Öte yandan, dokunulmazlık dosyaları, Meclis tatilde olduğu için TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonuna iletilmeyecek. Dosyalar, tatil bitiminde TBMM Başkanlığı tarafından Komisyon'a sevk edilecek. Meclis 1 Ekim'de açılacak.

YORUMLAR 6
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Meclis temizlensin bu nedir ya
    Cevapla
  • Ala 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu geç işliyor bu adalet şimdiye kadar vatandaşlıktan atılmaları gerekiyordu
    Cevapla
  • aser 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu donemde tatil mi olur ?
    Cevapla
  • ayhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Zoruma giden PKK li yada baska birsey olmasi degil. birde bunlara devleten ödenen aylik varya beni kahrediyor. cildirmamak elde degil.
    Cevapla
  • MERT 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu vekillerin dosyalarını mecliste oylatıp dokunulmazlıklarını kaldırtmazsa ak partiye oy yok bundan sonra pkk sizi tükürüğüyle boğar diyenlerin bu mecliste işler yok bunların yeri olsa olsa zindandır hemde katıksız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var
Galatasaray, Sivasspor'u gole boğdu!