Baluken: Brüksel ziyaretinde bir amaç yok!

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Baluken: Brüksel ziyaretinde bir amaç yok!
Baluken: Brüksel ziyaretinde bir amaç yok!
GİRİŞ 06.08.2015 16:51 GÜNCELLEME 06.08.2015 16:51
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

 

İdris Baluken, Selahattin Demirtaş’ın Brüksel ziyaretiyle ilgili, "Brüksel’e ziyaret programı çok önceden planlanmış bir program. Burada konunun bu çerçevede herhangi bir konunun amaçlandığını söylememiz mümkün değil" dedi.

"SON DERECE KAYGILI BİR DURUM"

"İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’nın uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapıldığına yönelik kararın bugün Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla ilgili soruya Baluken, "Son derece kaygı verici bir gelişme. İç Güvenlik Yasası’nın Genel Kurul’da görüşülmesi sırasında Türkiye’ye neler getireceğine dair güçlü muhalif durum ortaya koymuştur. Bütün halkımızla birlikte bu güvenlik paketlerinin Türkiye’deki mevcut sorunları daha da derinleştireceğini ifade etmiştik. Şimdi böyle bir savaş ve çatışma ortamında toplumsal gerilimin arttığı bir ortamda güvenlik yasasının etkin bir şekilde sokağa yansıtılmasıyla ilgili bir düzenleme yapılmış durumda. Bu son derece kaygılı bir durum. Tam tersine Türkiye’nin toplumsal gerilimi azaltmaya, biriken grizu alanlarını boşaltmaya ihtiyacı var" karşılığını verdi.

“İhtiyacımız olan antidemokratik yasalar değil hızlı demokratik yasal düzenlemelerdir" diyen Baluken, "Bu yönüyle bu çatışma ve kaos ortamında İç Güvenlik Yasası’na dayanılarak sokak ortasında, Şırnak, Ağrı ve İstanbul’da pek çok yargısız infaz yapıldı. Bu yargısız infazlar da daha büyük toplumsal infiali meydana getirdi. Eğer böyle düzenlemeyle sokak daha fazla ölümcül müdahalelere açık hale getirilirse daha vahim bir tablonun önümüze geleceğine dair kaygı içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

HDP EŞ GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ’IN ZİYARETİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Brüksel’e gittiği hatırlatılarak, "PKK gerçekten ateşkes ya da daha ileri silah bırakma noktasına gelecek mi? PKK ikna edilebilecek mi?" sorusuna cevap veren Baluken, "Brüksel’e ziyaret programı çok önceden planlanmış bir program. Burada konunun bu çerçevede herhangi bir konunun amaçlandığını söylememiz mümkün değil. Orada hem bir televizyon programı hem de bazı diplomatik görüşmeler yapılacak. Elbette orada faaliyet yürüten bazı örgütlü yapılarla bir araya gelinecek, süreçle ilgili fikir alışverişleri yapılacak. Ama Brüksel’de farklı bir arayışın ortaya çıkacağını söylemek ya da bu yönlü bir amaçla şu anda Eş Genel Başkanımızın orada olduğunu söylemek doğru olmaz kanaatindeyim" dedi.

YORUMLAR 15
  • sadık 8 yıl önce Şikayet Et
    yargısız infaz mı dediniz? nöbetteki veya evindeki veya yol kontrolündeki asker ve polisi hangi ara yargılayıp, mahkum edip sonra şehid ettiniz? bu kadar da yavuz hırsızlık olmaz ya... siz ateş edin. asker polis baksın... öyle mi? YA ALLAH YA KAHHAR
    Cevapla
  • dmrs 8 yıl önce Şikayet Et
    baluken doğru konuşmuyor demirtaşın gazetecilerle kahvaltı programı yokmuydu ve program aniden iptal edilmedi mi? ziyaret önceden programlanmış sa neden aynı gün gazetecilere kahvaltı programı hazırlandı ve iptal edildi.
    Cevapla
  • osmanlıheryerde 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp nın veilleri pkklıların vekilleri devlet bu patiyi kapatmasılazım bunları içeride dışarıdabitirmeklazım türkiyeyedüşmanyetişmiş hainler bunlar türk devletihdp vekillerine paraödemeli vatantaştan çıkıyor haramzıkımolsun bunlar buülkenininsanı deyil
    Cevapla
  • hakkı karagül 8 yıl önce Şikayet Et
    idris amaç olmadığındanmı randevular iptal edilip acele gidildi,bekleyelim altından bi hainlik çıkar mutlaka.
    Cevapla
  • katre 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar samimi değil pkk denen hain örgüt ve yandaşlarıyla sonuna kadar mücadeleye devam edilmeli bunların yularları dışarıda akıl almaya gidiyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kastamonu'da 'hayvan sever'le esnafın 'köpek maması' kavgası
7 ilde operasyon: Organize suç örgütü çökertildi!