Tüm gözler o toplantıda! Yarın görüşecekler

Görüşmenin olumlu geçmesi durumunda Kılıçdaroğlu’nun Davutoğlu’ndan 10-12 bakanlığı talep edeceği bildirildi.

Tüm gözler o toplantıda! Yarın görüşecekler
Tüm gözler o toplantıda! Yarın görüşecekler
GİRİŞ 09.08.2015 06:16 GÜNCELLEME 10.08.2015 13:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koalisyon ortaklığı arayışı için yarın gerçekleştirecekleri 2. tur görüşmeden “tamam mı devam mı?” şeklinde net bir karar çıkmayabileceği, bu buluşmada tarafların sergileyecekleri tavra bağlı olarak iki liderin ya da parti heyetlerinin “nihai karar” görüşmesi için haftasonuna kadar bir kez daha bir araya gelebileceği bildirildi.  Davutoğlu başkanlığında önceki gün toplanan Ak Parti MYK (Merkez Yürütme Kurulu), CHP ile koalisyon arayışlarında gelinen noktayı değerlendirdi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 6 saat sürdü. Toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.
 
Milliyet’in AK Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre ise, 5 saat 40 dakikalık toplantıda CHP ile istikşafi görüşmeleri yürüten parti heyetinin başkanlığını üstlenen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, MYK’ya çok detaylı bir sunum yaptı. Söz alan hiçbir MYK üyesinin CHP ile koalisyon arzusunu ifade etmediği iddia edildi. Davutoğlu’nun da bu konuda renk vermediği ve Kılıçdaroğlu randevusu öncesi toplanacak Bakanlar Kurulu’nda kabine üyelerinin değerlendirmelerini de dinledikten sonra bir kanaat oluşturacağını ifade etmekle yetindiği bildirildi.
 
AK Parti kurmayları ise “Bu görüşmenin seyrine göre, CHP grubunun Çarşamba günü yapacağı toplantının ardından iki lider haftasonundan önce 13-14 Ağustos gibi 3. kez bir araya gelebilir. Liderler yerine iki partinin heyetlerinin bir kez daha görüşmesi söz konusu olabilir. Bu arada başka başka görüşmeler da gündeme gelebilir” görüşünü dile getirdiler.
 
MEB ve Dışişleri
 
Davutoğlu ile yarın buluşacak olan Kılıçdaroğlu’nun görüşmede CHP kurmaylarının bir süredir üzerinde çalıştığı taslak kabine listesini sunabileceği belirtiliyor. Görüşmenin olumlu seyretmesi durumunda CHP yönetiminin 10 ile 12 bakanlık arasında bir bakanlık sayısı talep edeceği konuşuluyor CHP yönetimi, Dışişleri Bakanlığı ve Milli eğitim Bakanlığı’nı talep ediyor. Bu iki bakanlık dışında “olmazsa olmaz” olarak nitelenebilecek bir talebi bulunmayan CHP yönetiminin Çalışma Bakanlığı konusunda da ısrarcı olabileceği belirtiliyor.
 
CHP kulislerinde görüşmenin 3 saati aşkın sürmesi ve iki liderin görüşme öncesinde ya da sonrasında baş başa bir zirve gerçekleştirmesi bekleniyor.

YORUMLAR 4
  • Eldere'li 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve CHP zihniyeti taşıyanlar la koalisyon İSTEMİYORUZ.Birazda Vatandaşa kulak versinler.
    Cevapla
  • imparator 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaten baska caresi yok akp olmazsa kurtlar ve cakallar bizi yer
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın Başbakanımız temiz kalpliliğiyle CHPnin tuzağına düşerde koalisyonu kurarsa, unutmasınki milletin çoğunluğunun CHPye tatbik ettiği ambargoyu delmiş olur !
    Cevapla
  • özkan 8 yıl önce Şikayet Et
    erken seçiiiiiiim. Başka yolu yok. İnancıma saygısı ve tahammülü olmayan bizden uzak dursun. İnadına AKP ve RTE
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, Bahçeli ile görüşüyor
Forbes'ten iddia: Türkiye S-400'leri oraya konuşlandıracak - Gazete manşetleri