YSK'nın seçim takvimi 1 Kasım!

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), yasadaki 90 günlük süreyi 30 gün (1 ay) kısaltarak, 1 Kasım’da seçimleri yapma taslağını partilere sundu.

YSK'nın seçim takvimi 1 Kasım!
YSK'nın seçim takvimi 1 Kasım!
GİRİŞ 20.08.2015 10:12 GÜNCELLEME 20.08.2015 10:13
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla erken seçime gidilmesi ihtimalinin ağırlık kazanmasının hemen ardından, olası erken seçim tarihi tartışılmaya başlandı.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre; partilere 1 Kasım’da seçimlerin yapılması yönündeki taslağın sunulduğu belirtildi.

Bu kapsamda YSK, milletvekili genel seçiminin yenilenmesi halinde, yasadaki 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğuna oy birliği ile karar vermişti. YSK’nın bu kararının “kesin” olduğu ve itirazın mümkün bulunmadığı öğrenilirken, kararın da Meclis’te temsil edilen Ak Parti, CHP, MHP ve HDP YSK temsilcilerinin de olumlu görüşleri alındıktan sonra oy birliğiyle alındığına vurgu yapıldı.

YORUMLAR 49
  • Kayseri süper lig 8 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah ak partiye vermeyenler için bu bir ders olmuştur. Kasımda tövbe kapısı açık. Haydi AK Parti'ye....
    Cevapla
  • Yorum 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah tek başına iktidar olacağız Şu Milli İttifak cilar da bu sefer akillanir inşaallah
    Cevapla
  • Gazi 8 yıl önce Şikayet Et
    Vatanını milletini düşünen ona sevdalı tek parti ak parti bunu bu süreçte halkımız inşallah anlamıştır..Allah yar ve yardımcımız olsun
    Cevapla
  • OĞUZHAN 8 yıl önce Şikayet Et
    ak parti baştacı
    Cevapla
  • Anti Science 8 yıl önce Şikayet Et
    4. Şimdi de 2 aylık bile olsa ortaya çıkardığınız bu zorunluluktan kurulacak olan seçim hükümetine siz üye vermez iken hdpye bakanlık verileceğini öğrenince; "Biz seçimlerden önce (bunlar hdp ile koalisyon yapacak diye) söylemiştik" diyeceksiniz öyle mi? Peki bu bahaneyi kullanabilmek için Kasımdaki seçimden sonra daha kaç seçim görebileceksiniz sizce? Ortadoğu yakıtı ihanet olan kaynayan bir kazan, o kazanın altında odun olma! Aklını başına devşir vatandaş. Bu vatana ihanet edenin sonu çok hazindir...
    Cevapla
  • Anti Science 8 yıl önce Şikayet Et
    3. Sonuç; MHP tam da tabanına ters olarak "Koalisyon değil muhalefet yapacağım" dedi. CHP ise onca laftan sonra kendince koalisyon kurma çabası içine girmiş gibi göründü. Sanki hiç koalisyon görmemişiz gibi (oysa 1991-99 arasında 11 basiretsiz koalisyon gördük) ortaya "ilke" adı altında içinden çıkılmaz şartlar koydular. "Ben koalisyon için uğraştım ama Ak Parti istemedi" diyebilmek için. Siz de afiyetle yediniz, yemeye de devam ediyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı